Gå til hoved-indhold
De bedste i 2014 har været Brasiliens Martine Grael og Kahena Kunze. De har været 1 eller 2 ved de større stævner, der er sejlet i år. Foto: Mick Anderson/SailingpixKapsejlads
De bedste i 2014 har været Brasiliens Martine Grael og Kahena Kunze. De har været 1 eller 2 ved de større stævner, der er sejlet i år. Foto: Mick Anderson/Sailingpix
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Pierre Baads analyse før 49erFX-EM finale - DANSK GULD - se relive

Aarhus-træner i 29er, Pierre Baad, der er far til Ida Marie Baad, giver her en skarp analyse til minbaad.dk. Ida Marie Baad og Marie Thusgaard vinder igen guld opdat. kl. 13.46

Af Troels Lykke |

Pierre Baad, 29er-træner og tidligere jordomsejler i Whitbread, giver her et bud på hvem, der kan gøre sig gældende i dag:

Når Medal Race starter i dag ved EM i Helsinki, så er feltet det hårdeste nogensinde. Både fordi hele verdenseliten er til stede, men også fordi alle denne gang har kapsejlet om at komme i top 10.

Dette i modsætning til 2013, hvor mange mere kæmpede med at håndtere den nye ’vilde’ båd. Da alle sejlerne i dag kan sejle skiff, så har ’gamle’ skiff sejlere som Ida og Marie, ikke længere nogen fordel. Derfor er der i morgen mange, der har en realistisk mulighed for at vinde medaljer.

Hvem er det der kæmper om medaljer?
1. Det mest konstante tophold har de sidste år været New Zealands Alex Maloney og Molly Meech. De vandt VM i 2013, men har kæmpet lidt siden da, specielt i let luft.

Til gengæld kæmper de med Ida og Marie om at være verdens bedste i hårdt vejr. Der er gode chancer for medalje.
2, 4 og 8.

Den danske model, hvor sejlerne deles om alle tips og tricks, ser ud til at virke. I hvert fald, så har danskerne ligesom stormagten Storbritannien 3 både i Medal Race:

Ida og Marie startede ud med at vinde de første FX stævner stort. Flere har indhentet dem, men pigerne er stadig gode til at trække de længste strå. Som nykårede UVM mestre, så har de sejlet dette mesterskab på en bølge. Vi krydser fingre for at den holder helt hjem.

Jena og Katja er dygtige sejlere og har efter en svag start, lavet et flot comeback her til EM.

Majken og Anne-Julie imponerer ved helte tiden at sejle sig tættere ind på verdens eliten, fx sejlede de imponerende stærk under Kieler ugen.

2. De bedste i 2014 har været Brasiliens Martine Grael og Kahena Kunze. De har været 1 eller 2 ved de større stævner, der er sejlet i år. Martine er ud af en dansk-brasiliansk sejler familie, hendes far er den legendariske OL sejler Torben Grael.  Et hold der kan gå hele vejen.

3. Ingen arme - ingen kage. Sailing Team Germany yder ligesom briterne deres sejlere en rigtig god opbakning. Egentlig havde vi forventet at enten Vicky Jurczok og Anika Lorenz (i let luft) eller Tina Lutz og Susan Beuke (i hård luft) ville ligge i top 10, men denne gang er det et tredje hold.
Leonie Meyer og Elena Stoffers. De vil kæmpe hårdt, STG primært finansierer sejlerne efter deres resultater ved EM og VM.

4. Det nye hold med det bedste CV er Spaniens Tamara Echegoyen og Berta Betanzos. Tamara vandt OL guld i London i matchrace. Hendes gast har været verdens mester i den olympiske 470 jolle. Deres potentiale viste de da de fornylig vandt Kieler Woche.

5, 6, 9 og 10. Britannia Rules the Waves.
Det Britiske landshold får bedre støtte end alle andre tilsammen og deres sejlere er da også alle på vej op.

De har ligesom danskerne 3 hold i top 10:
Charlotte Dobson og Sofie Ainsworth har nået podiet et par gange i år.
Frances Peters og Nicola Groves vandt bronze ved EM 2013.
Kate MacGreggor og Katrine Best.

Se Tracking fra EM-finalen

 

content-loader
content-loader
content-loader