Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Glade Opti-sejlere i Faaborg.

Unge sejlere og officials til Faaborgs Torm Grand Prix

Weekendens Torm Grand Prix i Faaborg havde overvægt af unge kapsejladsledere. Over 70 frivillige hjælpere og 236 både fik en herlig weekend under meget skiftende vindforhold.

Af Katrine Bertelsen |

Fåborg sejlklub havde samlet en ung skare af kapsejladsledere til årets første Torm Junior Grand Prix (10 unge kapsejladsledere). Kun et enkelt jurymedlem måtte nøjes med at være ung af sind.

Ikke sorte flag

Kvaliteten var i top, der blev afviklet fine sejladser og effektiv protestbehandling under stævnet. Fåborg fjord var tæt pakket med 138 optimister, 47 zoom8-joller, 48 europajoller og 8 fevajoller på tre baner.

– Trods omstarter og tændte sejlere, blev det sorte flag aldrig fundet frem, til gengæld blev der brugt Z-flagsreglen(20%-straf), med stor succes. Vinden var svingende i styrke bl.a. på grund af de mange byger, hvilket gav udfordringer for deltagerne og ikke mindst banepersonalet, fortæller en af banelederne, Martin Frislev.

Stævnet, der samlede de bedste jollesejlere i Danmark, er samtidig ranglistestævne, og danner således basis for udtagelserne til både VM, EM og Nordisk Mesterskab senere på året.

Magnus Bang Pedersen forsvarede den arrangerende klub, da han som eneste Faaborgsejler tog en podieplads ved at vinde C rækken. Formand for Faaborg Sejlklub takkede de mange deltagere og hjælpere og ikke mindst de mange sponsorer som bakkede op om stævnet.

Åbne VHF-kanaler

Som et forsøg på mere åbenhed, blev der på opslagstavlen annonceret hvilke VHF-kanaler, som blev anvendt på banerne og træner samt forældre var velkomne til at lytte med.

- Resultatet var enormt positivt, da supportbådene kunne holde sig orienteret om ventetider, hvem der var tyvstartet, samt at vi som baneledere kunne melde praktiske informationer ud, siger Martin Frislev.

Ildprøve til ny baneleder

I bunden af fjorden var banen for B/C-optimister og fevajollerne. For første gang stod Laust Lund fra Faaborg med hele ansvaret for baneledelsen. Laust er en af de ny-uddannede baneledere fra projektet Kapsejladsledere under 35. Han havde været med nogle gange som assisterende baneleder, men var nu klar til at prøve på egen hånd.

- Som Laust sagde efter sidste sejlads søndag, så var det et stævne der gav ”hår på brystet”, grundet udfordringer med alt fra svingende vind, omstarter, baneændringer til deltagere som væltede rundt, siger Martin Frislev.

Ved stævnet deltog hele fire personer fra projekt unge kapsejladsledere, i Faaborg og de er alle godt på vej til at blive rigtig dygtige. Det bliver helt sikkert ikke sidste gang i løbet af sæsonen at vi støder på kapsejladsledere fra unge-projektet.

Resultater:

Europajolle

 1. Anna Livbjerg, Kaløvig Bådelaug
 2. Søren Johnsen, Skive sejlklub
 3. Emil Munch, Kaløvig Bådelaug.

Zoom8:

 1. Nikolai Tiedemann, Kaløvig Bådelaug
 2. Julius Damsgaard, Skive Sejlklub
 3. Rasmus Bergmann Fabrin, Yachtklubben Furesøren.

Feva:

 1. Jacob Christoffersen, og Carl Frederik Jarlgaard, Thurø Sejlklub
 2. Nicolai Skytte Mikkelsen og Nicklas Højegaard, Sejlklubben Køge Bugt
 3. Magnus Måhr og Jonas Lundegaard, Sejlklubben Egensedybet

Optimist A:

 1. Oliver Ørting, Præstø Sejlklub
 2. Rasmus Lumbye Mikkelsen, Dyvig Bådelaug
 3. Jonas Ullmann, Sletten Bådeklub

Optimist B:

 1. Jens Christian Dehn Toftehøj, KDY
 2. Anders Vesterholm Lavesen. KDY
 3. Rebekka Johannesen, Yachtklubben Furesøen

Optimist C:

 1. Magnus Pedersen, Faaborg Sejlklub
 2. Magnus Heegaard, Egå Sejlklub
 3. Kasper Philip, Skovshoved Sejlklub

De komplette resultatlister kan ses på Faaborg Sejlklubs hjemmeside.

Flotte præmier i Faaborg.

Kilde: Pressemeddelelse, Faaborg Sejlklub og baneleder Martin Frislev

content-loader
content-loader
content-loader