Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Den tyske båd er tegnet af Farr Yacht Design og er bygget af Bavaria Yachtbau.

Faaborg Sejlklub er brændt varm på to tyske B/one

Faaborg Sejlklub lånte i påsken B/one af Floor/Lund Marine. Den fynske klub, der i år fylder 100 år, undersøger markedet for moderne klubbåde, forklarer formand Jakob Frost.

Af Troels Lykke |

Faaborg Sejlklub har i en årrække haft to 606ere til vores ungdoms sejlere, men de blev solgt for ca. 10 år siden.

- Vi har to L-23ere til vores voksen sejlerskole, det virker fint for de voksne nybegyndere, men vi ønsker et tilbud til vores unge efter jolle tiden og til voksne der ønsker lidt mere udfordring. Jeg tror at det vigtigt som sejlklub gør et større arbejde med at tiltrække nye sejlere i alle aldre. Vi kan ikke bare læne os tilbage og vente på at medlemmerne kommer af sig selv, siger Jakob Frost.

Alle havde det store smil på

Om den tyske båd, der koster 250.000 kr. sejlklar og med trailer, siger den 37-årige formand.

- B/One levede til fulde op til vores forventninger. Som klubbåd vil jeg fremhæve at bådene er solidt bygget og meget enkelt opsætning, hvor det er nemt at vænne sig til båden. Bådene var sjove og udfordrende at sejle i, alle vores medlemmer, der kom ind fra prøvesejlads havde det helt store smil på, om det så var store optimistsejlere eller erfarne sejlere i halvtresserne, siger Jakob Frost.

Mere stabil end en J/70er

Han og medlemmerne prøvede båden i frisk vind og helt let vind.

- Jeg kan godt lide at bådene har en størrelse der gør at de kan sejles af 3-5 personer, det gør at det er nemmere at sejle erfarende og uerfarende sammen. I forhold til J/70erne er B/one bredere og er dermed mere stabile, siger formanden, der selv sejler Folkebåd og trimaranen Carbon3, som han er medejer af.

Om at skaffe penge til bådene siger han til minbaad.dk:

- Klubben har fået blod på tanden og vil forsætte arbejdet med at prøve at få økonomien omkring indkøb af sådanne to både på plads. Vi skal ud og skaffe 500.000 kroner, så vi håber at der findes fondsmidler til det.

Båden er noget billigere end J/70eren, der fx er med kulfibermast.

content-loader
content-loader
content-loader