Gå til hoved-indhold
Allan Nørregaard og Line Just i Nacra 17. Foto: sejlsport.dkKapsejlads
Allan Nørregaard og Line Just i Nacra 17. Foto: sejlsport.dk

Sejlsport i top hos Team Danmark

Sejlerlandsholdet og Dansk Sejlunion har vundet flest placeringspoint i Team Danmarks resultatoversigt for 2014.

Af katrine bertelsen |

Dansk sejlsport havde et fantastisk VM for olympiske klasser i september. Med to VM-sølvmedaljer og syv OL-nationspladser blev det endelige resultat historisk godt.

De danske VM-resultater har bragt sejlsporten i top på Team Danmarks pointliste, hvor top 8-placeringer ved VM for olympiske idrætsgrene giver point.

Dansk Sejlunions sportschef Thomas Jacobsen forklarer til teamdanmark.dk, at succesen bl.a. skyldes en ændret strategi, hvor man satser på flere bådklasser end tidligere.

– Med en bredere investering og nye bådklasser som 49erFX og Nacra 17, der er blevet olympiske bådklasser, har vi fået flere og nye muligheder for at få danske sejlere med til OL. De nye bådklasser giver også de unge sejlere mulighed for at konkurrere med de rutinerede sejlere, som har hentet deres erfaring i andre bådklasser. Det ser vi eksempelvis i 49erFX-klassen, hvor sejlere som Marie Thusgaard og Ida Marie Baad trods deres unge alder er med helt fremme i forreste linje, siger Thomas Jacobsen.

Rio vinker forude

Med præcis 674 dage til den olympiske flamme tændes i Rio de Janeiro fylder OL allerede meget hos de bedste danske atleter, der drømmer om OL-succes.

– De gode resultater i år viser, at dansk eliteidræt er inde i en god udvikling, og der er et godt fundament til de kommende konkurrencer, hvor danske atleter skal kæmpe om kvalifikation til OL i 2016. Men grundlæggende fortæller årets gode resultater, at det bliver et meget stærkt OL-hold, Danmark sender af sted til Brasilien. Samtidig skal vi holde fokus på talentudviklingen, så vi sikrer, at vi også efter OL i Rio kan fastholde og videreudvikle atleternes niveau, lyder det fra Team Danmarks direktør Michael Andersen.

Fakta om årets medaljer og placeringspoint

  • 26 guldmedaljer, 25 sølvmedaljer og 28 bronzemedaljer.
  •  Kvindelige atleter har vundet 39 medaljer, mandlige atleter har vundet 30 mens mix/par har vundet i alt 10 medaljer.
  • 80 placeringspoint – målsætning for 2014 er 64 placeringspoint. Pointene gives for top 8 placeringer i VM OL-discipliner.
  • Sejlsport har vundet flest placeringspoint hidtil i 2014 med i alt 21 placeringspoint efterfulgt af badminton med 18 placeringspoint.

content-loader
content-loader
content-loader