Gå til hoved-indhold
Jonas Warrer og Anders Thomsen havde et super VM i Santander, men der er et stykke op til verdensmestrene endnu. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jonas Warrer og Anders Thomsen havde et super VM i Santander, men der er et stykke op til verdensmestrene endnu. Foto: Troels Lykke

Warrer og Thomsen får nu også Kristian Kjærgaard som træner

De to 49ere, der fornylig tog VM-sølv, har for lidt konkurrence i Danmark. Derfor får de nu et tysk makkerpar til sparring. Læs interview med Warrer.

Af Troels Lykke |

OL-guldvinderen fra 2008, Jonas Warrer, siger om den nye 100.000 kr. støtte fra Olympic Solidarity under IOC.

- Det er faktisk et stort hul at pengene falder i. De vil indgå i mit daglige liv, siger den 35-årige Jonas Warrer, der også har to børn på hhv. fire og seks år, der også skal have mad hver dag.

Den nye støtte løber fra 1. september 2014 frem til og med OL i august 2016 og er på 500 dollars pr. måned i de 24 måneder samt et rejselegat på 5.000 dollars.

- Det er vel kun fair, at IOC, der har ret mange penge, giver nogle af de penge tilbage til de små sportsgrene, siger Warrer og griner, mens han er på vej i bil mod København, netop for at få IOC-kontrakten i Idrættens-Hus.

Bedst støttet i forvejen

I forvejen er Aarhus-sejleren OL-landsholdets bedst støttet sejler, sammen med OL-bronzevinderen Allan Nørregaard, der er skipper for Aarhus-sejleren Line Just i Nacra 17. Men Jonas Warrer laver stort set heller ikke andet end at sejle, samt en mindre forpligtelse til at træne nye talenter.

Derudover er han bachelor i Statskundskab, hvor han nu, når der er tid til det, læser en master på Aarhus Universitet. Om hvorfor han får den høje støtte, som svarer til en almindelig løn, siger han tørt.

- Det er vel et spørgsmål om udbud og efterspørgsel og om man har erfaring og resultater.

Underforstået at der ikke pt. er andre mandlige 49er-rorsmand, der når hans niveau i Danmark. Og det har Jonas Warrer ret i.

Løber lige rundt

- Støtten fra Team Danmark og Dansk Sejlunion er nødvendig for at være på et topniveau og det sørger for at økonomien lige løber rundt, siger sejleren, hvis gast, Anders Thomsen, ikke modtager IOCs støtte, da de ikke udgjorde et sejlerpar i foråret, hvor DIF indstillede Jonas Warrer. De to har nu sejlet sammen i tre måneder og der er stadig en masse, de skal lære sammen.

-Til januar vil vi lave et samarbejde med de bedste tyskere, Erik og Thomas, så vi bliver presset under træningen, der er desværre et hul ned til de næste danskere. Vi skal træne med dem ude før stævnerne blandt andet, men vi vil også træne i Hellerup og i Aarhus. Vi mangler at blive bedre til at kommunikere og til at turde at sejle med fuld gas i blæsevejr, det kunne vi se at newzealænderne (verdensmestrene, red.) gjorde til VM, da trådte pedalerne i bund, siger Warrer, der med gasten tager til Rio i starten af november for træne og for at sejle sydamerikansk mesterskab.

Holdet får også en ekstra træner i form af den tidligere OL-sejler Kristian Kjærgaard, der som træner førte Jonas Høgh-Christensen til OL-sølv i Finnjollen. I forvejen trænes de af Adam Malling, der ikke har OL-erfaring.

content-loader
content-loader
content-loader