Gå til hoved-indhold
Patrick Döpping fra Egå Sejlklub ligger nr. 2 i Laser Radial Men efter første dag. Foto: Jan Christiansen/Dansk SejlunionKapsejlads
Patrick Döpping fra Egå Sejlklub ligger nr. 2 i Laser Radial Men efter første dag. Foto: Jan Christiansen/Dansk Sejlunion


YSWC: Sejlforhold i Portugal er i "spitzenklasse"

Fem danske hold deltager i Ungdoms-VM i Portugal. Laser-sejler Patrick Döpping fra Egå ligger på en samlet 2.plads, mens de øvrige hænger lidt i bremsen.

Af katrine bertelsen |

Dansk Sejlunions talentudvikler og holdleder ved YSWC Jan Christiansen skriver:

Med dette års udgave af Youth Sailing World Championship (YSWC), som sejles i Tavira, Portugal, slår ISAF ny rekord for nationsdeltagelse i en konkurrence. 68 nationer stiller til start i de otte discipliner.

Efter søndagens tyske VM-sejr i fodbold må "spitzenklasse" være det rigtige ord om sejladsforholdene den første dag i YWSC 2014.

Høj sol, 30 graders varme, 10-15 knob vind og flotte azurblå bølger dannede rammerne om dagens sejladser, der gav gode danske resultater, men også en del udfordringer.

Det er på forhånd svært præcist at spå om de sportslige muligheder ved et Ungdoms-VM, da mange af konkurrenterne er ukendte for os. Vi kommer dog altid med den forventning, at sejlere, som har trænet ihærdigt, og som i de hjemlige og de nære europæiske sammenhænge klarer sig godt, også vil kunne gøre en god figur ved VM.

Superstart af Döpping

Og sådan var det i dag med Laser Radial Men, hvor Patrick Döpping fra Egå Sejlklub var stærkt sejlende i dagens to sejladser og med to 3. pladser placerede sig på den samlede 2. plads. Patrick sejlede overbevisende på førstedagen med sikker strategi og god bådfart.

Først og fremmest har Patrick lagt så mange træningstimer i Laseren, at alt det grundlæggende er 100 procent på plads. Dertil kommer, at han har nogle solide rutiner omkring konkurrencen, så ingenting kommer bag på ham.

29eren bøvler lidt

Den danske 29er med Daniel Nyholm og Sebastian Wright-Olsen (Yachtklubben Furesøen) leverede tre rimelige placeringer, som dog ligger udenfor top-10 og lidt under deres egen forventning.

– Vi har mange gode elementer i sejladserne, men det volder os problemer at finde de gode og vigtige spor mod banens landside, og det koster i sidste ende, fortæller Daniel Nyholm og tilføjer:

– Vi har troen på, at vi kan gøre det bedre i morgen (tirsdag, red.), når vi har fået justeret nogle ting i vores beslutningsprocesser på båden. Både vores fart og vores starter er til, at vi kan rykke os fra det, vi viste i dag.

Kæmper flot

De øvrige danske besætninger har kæmpet flot i mandagens sejladser, og de kom i land med forskellig grader af succes.

I Laser Radial og i 420 har vi relativt nyere sejlere og teams med. Lasersejleren Pernille Aaberg (Fredericia Sejlklub), som er ret ny i denne bådtype, leverede to fokuserede præstationer, men mangler erfaringen til at være med helt fremme.

Hvor 420’eren med Natacha Saouma-Pedersen fra Kerteminde Sejlklub og Cille Smedegaard, Vedbæk Sejlklub er lettede over, at være midt i feltet og have en god fornemmelse af fart i båden, så fik SL16'eren med Peter Måhr fra Egensedybet og Martin Holm Schwensen fra Svendborg Sunds Sejlklub lagt ud med det forkerte set-up i båden og tilsvarende begrænsede muligheder i sejladserne.

Se de foreløbige resultater fra YSWC her.

content-loader
content-loader
content-loader