Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Ungdoms-VM: Brødrene Bjørnholt går efter guldet

Guldmedaljen er målet for tvillingerne Daniel og Nicolaj Bjørnholt, når de i den kommende uge stiller til start i katamaranen SL16 ved VM for sejlere under 19 år. I to år har de fået sølv.

Af Flemming Østergaard Pedersen, DS |

Efter to år med søvmedaljer sigter Daniel og Nicolaj Bjørnholt (Svendborg Sunds Sejlklub) efter det øverste trin på medaljeskammelen ved ISAF Youth Sailing World Championship (YSWC), der fra lørdag den 14. juli sejles ud for Dublin i Irland.

”Vi tror på, vi kan vinde guld. Det er vores mål,” fastslår Daniel Bjørnholt.

Trods deres kun 17 år er Bjørnholt-brødrene et par rutinerede YSWC-sejlere. De var blot 14 år første gang, de stillede til start. I år er de med for fjerde gang.

Håber på frisk vind
”Sidste år i Kroatioen havde vi let vind under næsten hele stævnet. Det var en fordel for den brasilianske båd (guldvinderen, red.). I de sidste tre sejladser blæste det op, og da var vi ret suveræne. Så hvis vi kan få noget vind at arbejde med – da vi er ret tunge – så ser det godt ud. Og vind bør der være gode chancer for at få i Irland.” 

Den brasilianske besætning er med igen i år og hører naturligvis til blandt favoritterne, men ellers det primært den britiske båd, som Daniel Bjørnholt ser som den farligste konkurrent.

Bjørnholt-brødrene sejler normalt Hobie Cat, men det er den mindre udbredte Sirena SL16, der er på YSWC-programmet, og ikke alle lande har lige gode muligheder for at forberede sig i VM-katamaranen op til stævnet.

”Vi har haft mulighed for at træne i SL16 de sidste to måneder. Så vi synes, vi er godt forberedte. Nu venter vi bare på at komme i gang,” siger Daniel Bjørnholt.

www.skandiasailforgoldregatta.co.uk/

content-loader
content-loader
content-loader