Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Røssberg vandt M32-stævne i Miami trods knækket mast

Mikkel Røssberg gaster nu for Mattias Rahm på svensk M32. Holdet slog syv hold. - M32 er nemmere at håndtere end en Extreme 40, siger Røssberg, der har trænet i Miami til i dag.

Af Troels Lykke |

Fire mand sejler en M32, der sejles uden fok. Mikkel Røssberg, der kommer med erfaring som trimmer fra Jes Gram-Hansens SAP Extreme 40-hold, fortæller til minbaad.dk om forskellen på de to katamaraner.

- M32 er lidt sjovere end Extreme 40eren, så er den nemmere at håndtere, mere livlig og kan sejles mere på kanten. Alt kan hives i hånden, så flere kan være med på en M32er, siger Mikkel Røssberg, der trimmer storsejl og gennaker, der er eneste sejl om bord.

Holdet sejler med Mattias Rahm, hvor også Johan Barne er med, en sejler som Røssberg kender fra America's Cup på Victory Challenge.

Der lød et brag - topmasten røg

Holdet vandt lørdagen og søndagens M32 Winter Series, udfor Key Biscayne Beach i Miami. Men om lørdagen var det nær blevet ødelagt, da holdet knækkede kulfibermastens øverste del.

- Vi sejlede på en reach med gennaker oppe og topmasten knækkede af, det lød voldsomt, men vi fik derefter en ny top på og kunne sejle videre, siger Røssberg, der slutter træning i Miami i dag.

Sjovt og fornøjeligt

Om nu at sejle M32 svenskerne, siger han:

- Det er nogle gode gutter. Det er sjovt og fornøjeligt at sejle med dem, vi skal herover igen i marts.

Mikkel Røssberg håber på, at se en dansk M32 i år. Ifølge vores kilder, så arbejdes der intenst på det. Man ser gerne, at de M32erne sejler i Københavns Havn.

Vinderne i Miami. Mattias Rahm, tv. nederst, mens Røssberg sidder ved siden af.

content-loader
content-loader
content-loader