Gå til hoved-indhold
Henrik Voldsgaard mener, at kapsejladslicensen skal afskaffes, og erstattes af andre formater. Fotografik: Katrine BertelsenSejlklubber
Henrik Voldsgaard mener, at kapsejladslicensen skal afskaffes, og erstattes af andre formater. Fotografik: Katrine Bertelsen

Kandidat til DS bestyrelse, Henrik Voldsgaard

I dag og i morgen bringer vi et miniportræt af kandidaterne til Dansk Sejlunions bestyrelse. Læs, hvad de brænder for, og hvilken vej de mener vi skal gå.

Af katrine bertelsen |

Henrik Voldsgaard opstiller til Dansk Sejlunions bestyrelse, og er indstillet af Aarhus Sejlklub. Her er et uddrag af Henriks valgoplæg.

Præsentation

Henrik Voldsgaard er 57 år, er gift og har to børn. Han er bosiddende i Lystrup ved Aarhus. Henrik er uddannet Cand.Merc fra Handelshøjskolen i Aarhus, og har de seneste 16 år drevet egen konsulentvirksomhed inden for organisationsdesign og ledelsesrådgivning.

Sejladserfaring

Har primært sejlet kapsejlads i Flipperjolle, KDY 15 kvm, OK-jolle, Piratjolle, 806, Scancap 99, Spækhugger. Har gennem 25 år sejlet tursejlads i Boheme 10M og Banner 34, og har nu en Corsair 28, trimaran der bruges til tur og kapsejlads.

Hvorfor stiller jeg op?

Jeg brænder for det meste af det sejlsporten rummer, og har i mine år som sejler involveret mig organisatorisk i de sammenhænge, jeg har været i. Det har givet mig en ganske bred indsigt i dansk sejlsport. Jeg har med glæde fulgt den moderniseringsproces Dansk Sejlunion har påbegyndt, og er overbevist om, at jeg kan bidrage til den fortsatte forandringsproces.

Urealistiske forventninger

Jeg har gennem mange år haft den opfattelse, at der stilles alt for urealistiske forventninger til Dansk Sejlunions aktiviteter. Samtidigt har jeg oplevet en organisation, der har haft vanskeligt at komme i dialog med medlemmerne, og have vanskeligt ved at udvikle nye modeller for udvikling af dansk sejlsport. Det sker imidlertid nu, og den udvikling vil jeg støtte med den erfaring jeg bringer med ind i bestyrelsesarbejdet.

Vi skal have en bedre og mere kreativ fødekæde

En af sejlsportens store udfordringer er rekruttering og fastholdelse af nye sejlere. Der er fortsat behov for at tænke nyt og anderledes for at sikre en stabil stor fødekæde til sejlsporten, for både børn og unge. Det er en kæmpeopgave med en høj "nødvendighedsfaktor". DS har en særlig interesse i at understøtte denne udvikling.

Mere idrætsklub – mindre parkeringsplads

En anden udfordring er, at få idrætten tilbage i sejlsporten. Jeg mener at DS har en opgave i at igangsætte en proces sammen med klubberne, der ”genopfinder” idrætselementet i fællesskabet.

Gennem de seneste mange år er deltagerantallet til kapsejladser faldet markant. For mig er det åbenlyst, at kapsejlads er en kerneaktivitet i DS, og at alt der hedder kapsejladslicenser skal afskaffes. I stedet skal der arbejdes med forskellige formater i kapsejladsen, der tilgodeser forskellige behov. Der er brug for at udvikle noget mere meningsfuldt.

Et mere effekivt elitearbejde

Eliteområdet er det område, der genererer flest penge til aktiviteter i DS. Skal Danmark gøre sig stærkere bemærket på den internationale sejlsportsarena er der behov for at udvikle organisationen, arbejdsmetoderne og dialogen mellem talenter, elite og DS. Det ser jeg som en kerneopgave for DS’s bestyrelse at understøtte og sikre.

content-loader
content-loader
content-loader