Gå til hoved-indhold
Mads Christensens hjerte banker for den nye sejlsportsliga. Foto: ØRCSejlklubber
Mads Christensens hjerte banker for den nye sejlsportsliga. Foto: ØRC

Kandidat til DS bestyrelse, Mads Christensen

Som den eneste kandidat til Dansk Sejlunions bestyrelse, genopstiller Mads Christensen. Mads har brugt tid på den nye Sportsbådsliga, et arbejde han gerne vil følge til dørs.

Af katrine bertelsen |

Mads Christensen genopstiller til Dansk Sejlunions bestyrelse. Mads blev valgt ind i 2012 og er medlem af Hellerup Sejlklub/KDY. Han er indstillet af Kongelig Dansk Yachtklub. Her er uddrag af Mads oplæg fra 2012.

Præsentation

Mads Christensen 46 år bosat på Frederiksberg. Arbejder som sælger for North Sails i Allerød.

Sejladserfaring

Mit sejlerliv startede med optimistjolle og senere 606 og Yngling. 3 år i Olympiske klasser som Soling og Starbåd. Sejler nu mest DH, klasse og tursejlads. Senest har jeg sejlet over Atlanten to gange, senest i 2011. Har været træner for tysk, græsk, australsk og dansk sejlerlandshold. Mads arrangerer også den populære kapsejlads for sjov, ØRC.

Hvorfor stiller jeg op?

Tid til at betale tilbage. Igennem mit liv som kapsejler og tursejler har jeg fået hjælp og støtte fra Unionen, sejlklubber og hjælpere. Jeg føler, at det er tid til at give tilbage. Jeg vil arbejde på at vende den negative trend med hensyn til deltagerantal på kapsejladsbanerne landet over. Jeg er indstillet på at der skal tænkes ud af boksen for at bryde den negative trend.

Bedre vilkår til frivillige

Igennem min sejlsportskarriere, som har budt på 6 x VM og mange nationale og internationale mesterskaber, reflekterer jeg tit over alle de frivillige hjælpere, jeg har mødt på min vej. Uden dem ville der ikke være mange kapsejladser, hvad enten det er lokalt eller nationalt, der blev til noget. Jeg vil arbejde for bedre vilkår og gøre det, at være frivillig hjælper mere attraktivt.

Større internationalt samarbejde

Mange danske sejlere drømmer om at sejle stævner i Tyskland, Sverige eller Norge. Mange bliver bremset i drømmen fordi, i Tyskland sejler man ORC, i Sverige IRC og Danmark DH. Men det må kunne lade sig gøre at reformere det område, så vi sejler efter samme regler. Jeg vil arbejde for et større samarbejde på tværs af landegrænser.

Sejlsporten mister for mange unge

Sejlsporten mister mange sejlere efter optimistjollen. Det skal være mere cool at sejle, nye trends som kites, brætsejlads og apps skal holde unge inden for sporten. Der skal arbejdes tættere med vore profsejlere, som skal være forbilleder, og som skal arbejde tættere med Dansk Sejlunion.

Sejlsportsligaen

Mads tilføjer, at han siden 2012 har arbejdet ihærdigt for den nye Sejlsportsliga, som er et af hans hjertebørn. Det arbejde vil han gerne følge til dørs.

 

content-loader
content-loader
content-loader