Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Vinderne af DM fra Hellerup.
Kapsejlads
Også jyderne var mødt op, her Erik og Alexander Venøbo.
Kapsejlads
Troels Wester-Fischer sender resultater til land.
Kapsejlads
Jørgen Ring lytter til formandens tale i teltet på havnen.

Herlig jubilæumsweekend i Taarbæk

Taarbæk Sejlklub fejrede i weekenden klubbens 75-års jubilæum. Der var fest på havnen og DM for Yngling på vandet.

Af katrine bertelsen |

Mens nogle af Taarbæk Sejlklubs medlemmer stillede telte, borde og stole op til dagens og aftenens festligheder, dystede 16 ynglinge på vandet om årets DM-titel. Lørdagsvejret var perfekt, høj sol og god vind fra nord.

Baneleder Troels Wester-Fischer, fik gennemført få fire sejladser lørdag, i en vind der godt nok drejede lidt, men øgede fra 4-5 m/sek til 9. Efter lørdagens fire sejladser lå Taarbækbesætningen Jørgen Ring, Emil Emborg og og Benjamin de Leuw på en førsteplads, skarpt forfulgt af Hellerupsejlerne Frederik Lange Zafiryadis, Konrad Floryan og Mikkel Nørlykke.

Fest på havnen

På land var der henover dagen reception med buffet, jazzband og vin og øl ad libitum, også repræsentanter for Lyngby-Taarbæk kommune var mødt op.

Lørdag aften var sejlklubben vært for et større arrangement med helstegt pattegris og en overdådighed af lækre salater og dessert. Der blev holdt tale, og festen fortsatte til den lyse morgen, hvod rygtet vil vide, at flere hjalp bakkesangerinderne med at lukke Bakken søndag morgen.

Ingen sorte flag

Til en afveksling opførte yngling-klassen sig pænt, og pressede ikke på i starterne. Så de slap for både sorte flag og protester, mens en enkelt fik en OCS.

Betingelserne for at sejle søndag, var drastisk ændret. Vinden var meget svag, men alligevel fik baneledelsen tre sejladser igennem, dog med afkortelser.

Danmarksmestre blev Hellerup-teamet Frederik Lange Zafiryadis, Konrad Floryan og Mikkel Nørlykke, med Jørgen Ring på en 2.plads. Tredjepladsen gik til en KDY/Taarbæk-besætning, Morten Reinhold, Mads Larsen og Frederik Jens Zacho.

Udover DM var der også andre præmier på spil, nemlig Huggertpokalen der gik til ungdomsholdet Maria Reinhold, Cameron Larsen og Pelle Hartvig Andersen fra KDY.

Det bedste pigehold blev Taarbækpigerne Camilla Frost Sørensen, Line Knudsen og Anne Sophie Stage Jensen. Muggertpokalen gik til overallvinderne fra Hellerup.

North Sails og Palby Marine havde doneret flotte præmier, bla. kikkerter til 1.pladsen, redningsveste til 2.pladsen og vaavud vindmålere til 3.pladsen. North Sail stod for sejlertasker og t-shirts.

Efter præmieoverrækkelsen var der bare oprydningen, der tog det meste af søndag aften. Tillykke til Taarbæk Sejklub med jubilæet og det flotte arrangement.

content-loader
content-loader
content-loader