Gå til hoved-indhold
H-bådene får hele Løgstør Bredning at boltre sig på. Foto: Amtoft LystbådelaugKapsejlads
H-bådene får hele Løgstør Bredning at boltre sig på. Foto: Amtoft Lystbådelaug

H-båds-stævne med verdensmester-tips

Årets første VM-udtagelsessejlads for H-både skal sejles på Limfjorden hos Amtoft Lystbådelaug. Regerende verdensmester Claus Høj Jensen kommer og giver tips.

Af katrine bertelsen |

Der venter gæsterne noget helt særligt, når sejlere fra hele Danmark i begyndelsen af maj tager til VM-udtagelsesstævne for H-både i Amtoft. Det er nemlig ikke bare sejlklubben, der indbyder gæsterne fra den 9. til den 11. maj, men hele lokalsamfundet.

Alle i landsbyen, der har mindre end 200 indbyggere, støtter nemlig op om sejlsporten og det forestående stævne. Det skriver Amtoft Lystbådelaug i en pressemeddelelse.

Lokale sponsorer

Formanden for Amtoft Lystbådelaug Knud Lynge, er meget imponeret af opbakningen fra de lokale erhvervsdrivende.

- Amtoft har ikke en stor virksomhed, der kan hjælpe med et stort sponsorat. Men vi har en masse små virksomheder med et stort hjerte, der virkelig banker for lokalområdet. Det er ubeskriveligt meget værd, siger han.

Udtagelsesstævnet får støtte fra mere end 25 lokale erhvervsdrivende. Desuden støtter Thisted Kommune og sejlmager Claus Høj Jensen, oplyser formanden.

- Vi vil omsætte den store støtte til et stævne i særklasse, så deltagerne vender hjem med en mindeværdig oplevelse. For os er det vigtigt at vise, at Amtoft har noget at tilbyde både eliten og bredden i sejlsport, siger Knud Lynge.

Derfor har arrangørerne gjort en ekstra indsats for at få flere almindelige sejlere på startlisten.

- Rundt om i Danmark er der masser af H-både med dygtige og entusiastiske besætninger, som normalt går glip af alt det spændende og sjove, der foregår til stævnerne. Dem skal vi ha’ fat i, siger stævneleder Ole Bundgaard.

De mange deltagere – både elite og bredde – har noget at glæde sig til. Bl.a. begynder stævnet den 9. maj med et foredrag af verdensmesteren i H-både Claus Høj Jensen. Han vil give tips om, hvordan han trimmer og sejler sin båd optimalt.

Mange konkurrencer og præmier

- Stævnet handler heller ikke kun om VM-udtagelsen, idet der er flere konkurrencer i selve konkurrencen. F.eks. er der en nybegynder-konkurrence, hvor besætninger uden den store rutine i kapsejlads dyster mod hinanden. Der uddeles også fair play-præmie, fighterpokal og meget mere, oplyser Ole Bundgaard.

- Desuden har vi en masse engagerede landkrabber, som sørger for at give sejlerne en uforglemmelig oplevelse i form af rigelig og god forplejning, tilføjer stævnelederen.

Amtoft Lystbådelaug har selv 14 H-både. Fem af dem deltog i VM i Thisted i 2013, og det forventes, at alle 14 deltager i udtagelsesstævnet på hjemmebanen til maj.

content-loader
content-loader
content-loader