Gå til hoved-indhold
Vinderne kom fra Odense. Hvis man er en fladfisk er det med at stikke af, når de møder op på vandet.Kort Nyt
Vinderne kom fra Odense. Hvis man er en fladfisk er det med at stikke af, når de møder op på vandet.

Jørgen Harreby fra Odense vinder DM i fladfisk

Fiskestævnet i Onsevig på Lolland var igen en succes, selvom fiskeriet blev aflyst om søndagen på grund af blæst. 458 fiskere mødte op, de fangede 4.500 fladfisk.

Af Troels Lykke |

Jørgen Harreby fra Odense blev dansk individuel Dansk mester i fladfisk og sammen med sin fiske makker og skipperen Jacob Weile blev de med Team Banditten 2 Danske mestre i team konkurrencen.

Sølv gik ligeledes til et Odense hold Rune Kath fik Sølv i den individuelle konkurrence med en flot slethvar på 2174 g og sammen med hans team MP fik han også en sølvmedalje.

Bronze i individuel blev Michael Andersen fra Nakskov og i team konkurrencen gik bronze til team Garmin fra Ringsted.

Det var femte gang DM i fladfisk blev afholdt fra Onsevig Havn på Vestlolland og igen i år var der rekorddeltagelse, med 171 både fra hele landet, fra Blåvand i vest til Dragør i øst og Sindal i nord til Gedser i syd bemandet med 458 fiskere.

Det fortæller Peter Dan Petersen fra Onsevig havn.

4.500 fladfisk

Stævnet var planlagt til at være både lørdag og søndag, men på grund af for megen vind blev søndagens fiskeri aflyst, men der blev fanget rigeligt med fladfisk om lørdagen til at kåre en dansk mester i alt blev der fanget 4.500 fladfisk.

For arrangørerne var stævnet også, der var god tilslutning til de forskellige aktiviteter også på land, trods at alle fiskerne var kørt hjem mødte der ca. 100 mennesker op og så og prøvesmagte Gourmet kokken Hanne Madsen tilberede fladfisk på havnen.

Vinder Individuel – Største fisk:

Guld: Jørgen Harreby / Odense Skrubbe

Vinderfisken var en skrubbe på 1208 kg.

Sølv: Rune Kath / Odense

Bronze: Michael Andersen / Nakskov

Vinder Team (Team der har størst i alle 4 typer fladfisk):

Guld: Banditten 2/ Odense (Jørgen Harreby/Jacob Weile)

Sølv: Team MP (Odense) – (Michael Jørgensen/Peter Andersen/Rune Kath)

Bronze: Team Garmin (Ringsted) – (Søren Vesth/Paw Meinertsen/Thomas Hansen/Freddi Hansen)

Største fisk fanget i stævnet:

Rødspætte: 1230 g Bjarne Frederiksen / Esbjerg

Skrubbe: 1208 g Jørgen Harreby / Odense

Ising: 565 g fanget af Kim Christensen / Rødby

Pighvar: 2174 g fanget af Rune Kath / Odense

Søren Vesth blev kåret som året fisker 2014, Som begrundelse for valget har den høje kommission angivet: at Søren velvilligt har stillet sin viden omkring fladfiskeri til rådighed for alle.

Søren har i flere omgange været ved Onsevig og holdet foredrag, hvor øst ud af sit kendskab til de forskellige fladfiske arter og hvordan de skal fanges.

Søren har velvilligt stillet fotos til rådighed af sine hjemmelavede tackler, som er lagt på havnens hjemmeside og som tusindvis har været inde og studere. Søren har uden tøven stillet sig til rådighed for optagelser af instruktions film på Onsevig Fladfiske akademi.

Vinder af flå/fileteringskonkurrencen blev Jesper Larsen fra Nyborg, der flåede og fileterede (begge sider) en fladfisk på 32 sekunder.

Efterfølgende blev der lavet videooptagelser hvor Jesper i fineste TV kokkestil forklarede og igen viste hvordan en fladfisk skal flås og fileteres. Optagelserne vil senere munde ud i en film på Onsevig Fladfiske akademi så vi kan udbrede budskabet om hvordan de flade bedst og hurtigst bliver klargjort til madlavning, fortæller Peter Dan Petersen, tidligere H-bådssejler.

content-loader
content-loader
content-loader