Gå til hoved-indhold
L 23eren Tria med Martin Larsen fra Køge Bugt Sejlklub havde sine udfordringer i Faaborg. Foto: Anders LundKapsejlads
L23eren Tria med Martin Larsen fra Køge Bugt Sejlklub havde sine udfordringer i Faaborg. Foto: Anders Lund

Mike Nygaard fra Silkeborg vinder DM i L23

Mike Nygaard, Christian Fuglsang og Jan Fuglsang tog sikker DM-sejr i L23 i Faaborg i frisk vind. Klodset tursejler skabte ballade på bagbord halse. Se foto.

Af Troels Lykke |

Hen over weekenden var der 15 startende L 23´ere og 21 Express´er til DM i Faaborg Sejlklub. For L23´ernes vedkommende blev det til 9 sejladser fra torsdag til lørdag mens Express´erne sejlede 8 sejladser fra fredag til lørdag.

Sejladserne blev afviklet på Hanse-bugten, hvor baneleder Thomas Jørgensen styrere slagets gang med hård hånd, fortæller Sune Hinz fra Faaborg Sejlklub.

Tiden blev ikke spildt og sejlerne fik ikke meget tid til madpakkerne mellem sejladserne, fredag lykkes det at afvikle 4 sejladser for hver klasse på 4 timer og 15 minutter fra første skud til sidste båd var i mål.

Forholdene på Hanse-bugten har generelt været udfordrende, og næsten alle sejlere har efter endt sejladser udtrykt deres frustration over skiftende vindretning, strøm og lokale vindbaner hvor det flere gange er lykkes sejlerne at lave ”guldhugget”.

Over 15 m/sek.

Torsdag og fredagens sejladser blev afviklet i godt sejlervejr med vindstyrker mellem 5 og 10  m/sek. mens lørdagen bød på hård vind hvor pustende til tider var over 15 m/sek, hvilket gav lidt ”underholdning” for dommerbåden og andre på bugten, i det flere både havde svært ved at holde balancen på løberen.

Inden lørdagens sejladser var der lagt op til en række spænende sejladser for Expresserne da kun 6 point adskilte de fem første både og med 4 sejladser igen lørdag var podie pladserne stadig ret åbne.

Anderledes mere sikkert kunne Mike Nygaard i L 23 DEN 177 tage på banen for at afvikle de sidste 2 sejladser med 13 point ned til nr. 2 og 3 der lå a point.

Livemusik hver eftermiddag

Stemningen på land har hver dag været rigtig god, der er blevet håndsejlet i stor stil og dagens sejladser er blevet vendt og drejet, mens livemusikken hver eftermiddag flød ud over fest teltet og bordbænke sættende der strategisk var opstillet tæt på ølvognen og med udsigt til 35 L 23 og Expresser der smukt var samlet på højre side af Faaborg Sejlklubs bro.

Lørdag aften var 150 sejlere og hjælpere samlet til festmiddag, hvor maden ligesom de tidligere stævne dage var hjemmelavet helt for bunden.

Efter præmieoverrækkelsen blev ølvognen flittigt besøgt og der blev danset på tværs af klasserne til det 5 mands orkester slukkende og lukkede festen kl 02.00.

Resultater L 23
1 DEN 177 Sylfiden: Mike Nygaard, Christian Fuglsang, Jan Fuglsang
2 DEN 148 DoDo: Nils Mogensen, Bjerne Pilgaard, Erik Riis Harndrup
3 DEN 191 Kom An: Dan Larsen, Adam Larsen, Sebastian Larsen

Resultater Express
1 DEN 225 Quickstep: Morten Arndal, Anders Hilkjær, Dennis Petersen, Anette B. Hansen, Martin Dyxenburg
2 SWE 2010 Regatta.nu: Arne K. Larssen, Gamner, Eriksson
3 DEN 826 Miss Sunshine: Morten Stoy, Karsten Viborg, Torben Eliasen, Kim Nielsen

Se flere resultater

Denne turbåd skabte ballade for L23-sejlerne på bagbord halse. Den burde slet ikke sejle gennem kapsejladsfeltet. Foto: Anders Lund

L 23er klassen lever stadig fint. 15 både stillede op til DM. Foto: Anders Lund

content-loader
content-loader
content-loader