Gå til hoved-indhold
Koala fra Hvidovre løb med det danske mesterskab for IF-både. Foto: Kragenæs SejlklubKapsejlads
Koala fra Hvidovre løb med det danske mesterskab for IF-både. Foto: Kragenæs Sejlklub

DM for IFere og L23ere i blæst og regn

Ind imellem går der sommerferie i den, og beretningen kommer lidt forsinket. Således også for DM, i juli i Kragenæs på Lolland. Men i skal ikke snydes, læs her om stævnet der nær blæste væk.

Af katrine bertelsen |

Bent Buhl fra Kragenæs Sejlklub skriver:

Fra 30. juni til 3. juli 2011 var Kragenæs Sejlklub på Nord-lolland arrangerende klub for afviklingen af Scanlines Cup og DS DM for henholdsvis IF-både og L23-både.

Kragenæs Sejlklub er en lille sejlklub beliggende på Lollands nordkyst med Smålandshavet som konkurrenceelement og småøerne Fejø og Femø som baggrundskulisse.

Sejlerne elsker at komme til Kragenæs. De ved, at når de ankommer, bliver de mødt med venlighed, hjælpsomhed og overstrømmende imødekommenhed. Der er ikke tale om de store falbelader, men derimod om husrum og hjerterum.

Således var det igen i år, da IFerne og L23erne mødte frem til start. Den lokale landsby bød sejlerne velkommen med flagudsmykning, og bureauet oprettet i klubhuset stod fra start på gloende pæle parat til at hjælpe og bistå. Og det var ikke helt let til tider, fordi nogle af de fremmødte sejlere ikke havde deres papirer i orden og ikke kunne forstå, at det var nødvendigt.

Mand over bord

Torsdag morgen skulle IF´erne i aktion. Tunge, grå regnskyer tømte af og til deres indhold ud over sejlerfolket, men det afskrækker ikke dem, og da startskuddet gennembrød æteren kl. 11. , var der 16 både til start. Én båd var desværre sat ud af spillet inden første sejlads, da en kraftig vind aftenen forinden væltede båden, som stod opstaldet på land. Masten og en del af det faste inventar blev så meget ødelagt, at start var umulig.

IF-bådene gennemførte på førstedagen tre sejladser i fint sejlervejr, men undertiden var bølgerne dog så høje, at det var svært at holde sig indenbords. To gange var der mand over bord, men begge gange lykkedes det ved egen hjælp at hale mændene indenbords igen.

Om fredagen gik kampen om det danske mesterskab i gang for L23´erne, mens IF´erne pågyndte andendagens sejladser. Igen blæste der en let til frisk vind, som dog af til også leverede kraftige vindstød.

Det var hårdt at være på banen, og det vakte ikke just tilfredshed hos sejlerne, da den officielle banedommer, Flemming Palne, ud på eftermiddagen besluttede, at der skulle sejles fem sejladser. Det var hårdt vejr, og man var trætte, men dommerens ord er jo lov, og lov skal holdes!

Lørdag blæste væk

Da lørdagen oprandt, blæste det kraftigt, og starten på dagens sejladser blev udsat. – Kl. 10.10 var situationen uforandret, og sejlerne stod fortsat parate til at gå i kamp på kajen. Med en melding fra DMI om, at blæsten ikke ville aftage i løbet af dagen, men tværtimod, traf dommeren beslutning om bl.a. også på baggrund af, at begge bådtyper allerede havde gennemført tilstrækkelige sejladser til, at man kunne kåre en mester, at dagens sejladser var aflyst, og at stævnet reelt hermed var slut.

Nogle lo, andre græd for det lå snert til i toppen. Tilbage var blot moleøl og sejlersnak inden aftenens festmiddag, med hyldest af vinderne og overrækkelse af medaljer.

Top tre L23

Dansk mester i L23-både blev Tøsen fra Egensedybet med Mike Rasmussen som skipper og Dorte Rasmussen og Jan Madsen som gaster.

På andenpladsen kom Sylfiden fra Silkeborg med Mike N. Jensen som skipper og Lars Wegener og Jan Fuglsang som gaster.

På 3. pladsen kom Do-do fra Sundby med Niels Mogensen som skipper og Bjarne Piilgaard og John Runge som gaster.

Top tre IF

Koala fra Hvidovre med Arvid Andersen som skipper og Charlotte Jesssen og Bent Aabin som gaster løb med det danske mesterskab for IF-både.

Tæt fulgt på 2. pladsen kom Lotus IV fra KAS med Jesper Schytte Rohde som skipper og Mikkel V. Knudsen og Kasper G. Petersen som gaster.

3. pladsen gik til Sjøkan også fra KAS med Thorbjørn Joest Andersen som skipper og Martin Rasmussen og Morten Jensen som gaster.

Sammen igen i 2012

Bent Buhl tilføjer, at der indgået et ægteskab imellem IF og L 23
vi skal være sammen igen i 2012 i Køge

Du kan se alle resultater på (i bunden af siden): www.ks-sejlklub.dk

content-loader
content-loader
content-loader