Gå til hoved-indhold
Der var godt sejlervejr til de 15 Scan-Kap 99ere i Dragør.Kapsejlads
Der var godt sejlervejr til de 15 Scan-Kap 99ere i Dragør. Til højre ses vinderen i DEN 78 Foto: Jan H. Nielsen

Tæt kamp ved Scan-Kap 99 DM i Dragør - Christian Andersen vinder

Christian Andersen fra Snekken i Vordingborg vandt DM 2014 for Scan-kap 99 med Benny Bruhn, Claus Bidstrup og Christian Klimt-Møllenbach. Aarhus-båd havde et point mindre.

Af Troels Lykke |

I år havde Scan-kap-klubben takket ja til en invitation fra Dragør Sejlklub, der afholdt klassens danmarksmesterskab i dagene 15.-17. august.

Der blev sejlet 5 sejladser fredag og 5 sejladser lørdag, og på vandet blev det hele styret med sikker hånd af baneleder Troels Wester-Fischer fra Hellerup Sejlklub.

Det fortæller stævneleder fra Dragør Sejlklub, Mik Jensen, til pressen.

Fredagen bød på perfekte forhold med 4-6 m/s, og efter dagens sejladser pegede alt i retning af, at Jens Fast med besætning fra Århus styrede mod endnu et danmarksmesterskab. Således blev de i fredagens sejladser noteret for en serie, der lød 1,1,2,1 og 1.

Under lørdagens sejladser blæste det 8-12 m/s, og nu blev der byttet lidt rundt på tingene.

Således sejlede Christian Andersen og besætning fra Snekken, Vordingborg om lørdagen en serie, der lød 2,2,1,1 og 2, og den serie var sammen med fredagens præcis nok til at vinde mesterskabet med 15 point. 1 point mindre end Jens Fast med besætning fra Århus, viser resultatlisten.

Også tæt kamp om bronzeplads

Opgøret om tredjepladsen og bronzemedaljerne var også tæt. I kraft af en førsteplads i 7. sejlads blev det Bent Noer og besætning fra Bogø, der trak det længste strå, og Karsten Svenningsen med besætning fra Middelfart måtte tage til takke med den knapt så attraktive 4. plads.

Når der ikke blev sejlet var der tid til hygge og samvær på land. Det foregik på Dragør Fort, hvor Dragør Sejlklub efterhånden har tradition for et fint samarbejde med restauratør Torben Bødker.

Grill i voldgrav

Fredag var der grillebuffet på tømmerflåden i fortets voldgrav og lørdag var der regattamiddag bag fortets tykke mure.

Udover uddeling af mesterskabsmedaljerne fra DIF blev der trukket lod om en række sponsorpræmier. Blandt disse var en spiler fra North, gavekort fra Elvstrøm, gavekort fra Riggerne, gavekort fra Scandinavian Yacht Center og udstyr fra Palby Marine.

Se Jan H. Nielsens billeder fra sejladsen leveret af Dragør Foto

Få professionel sejler Nicolai Sehested med ombord til Palby Fyn Cup 2019

Når starten til Palby Fyn Cup 2019 går den 24. maj, får en heldig båd muligheden for at få VOR-sejler Nicolai Sehested med ombord i i alt fem timer, hvor han vil dele ud af gode råd og røverhistorier. Konkurrencen afholdes i anledning af 30 års jubilæet for kapsejladsen.

Afstemning

Skal du lave forbedringer på din båd denne vinter?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Ny ClubSwan 36 får C-foil system

Finske Swan præsenterer senere i år den nyeste båd fra værftet, en ClubSwan 36. Båden, som er en high-performance kapsejladsbåd, bliver beskrevet som en forvokset jolle med ovalt skrog og justerbar mast.

Links til andre sites