Gå til hoved-indhold
Luftfoto af de to havne i Lundeborg. Foto: youtubeHavne
Luftfoto af de to havne i Lundeborg. Foto: youtube

Ny struktur skaber vrede i Lundeborg

Brugere af havnene i Lundeborg er vrede over, at deres gamle havnefoged er blevet fyret. De to havne har indtil nu kørt med fælles havnefoged, men det er slut.

Af katrine bertelsen |

Svendborg kommunes fyring af Lundeborgs havnefoged Dorthe Clausen, har fået sindene i kog i Lundeborg. Bjarne Petersen, der er næstformand i Lundeborg Sejlklub, mener at hele forløbet har være meget amatøragtigt, og er vred over, at beslutningen om at fyre Dorthe Clausen er sket hen over hovedet på havnenes brugerråd.

- Før har Dorthe Clausen, gennem ti år, varetaget opgaver i både den nye kommunale havn og den lille private. Og hun er på havnen altid, fortæller Bjarne Petersen.
- Vi er bange for at den nye konstruktion giver dårligere betjening af havnenes brugere og gæstesejlere. For den nye havnefoged vil kun komme to gange om dagen, hvor Dorthe Clausen var der hele dagen.

Dorthe Clausen fortsætter som havnefoged i den privatejede del af havnen.

Ny struktur

Baggrunden for den nye struktur er, at Svendborg Kommune har ønsket en ny struktur med et serviceteam i havnene. At Svendborg kommune så har valgt at gøre det hen over hovedet på havnenes brugerråd, gør ikke sagen bedre.

- De har ikke orienteret os, hverken før eller efter, siger Bjarne Petersen, der har siddet i brugerrådet, men nu har trukket sig i protest.

Han peger også på, at der er problemer med vedligeholdelse af havnen, og den nye struktur næppe vil forbedre forholdene.
- Vi frygter at sejlerne vil få en dårligere service, slutter Bjerne Petersen.

De implicerede parter fra Lundeborg Havne og Svendborg Kommune holder møde d. 7. april, og vi vender tilbage med nyt, når mødet har være holdt.

content-loader
content-loader
content-loader