Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstners hold har et årligt budget på et tocifret millionbeløb til deres Extreme 40 hold. I år skal kontrakten forlænges.

Gram-Hansen: Sejlsportsliga kan måske løfte nye hold

Vi møder Jes Gram-Hansen, medejer af Danmarks dyreste sejlsportshold SAP Extreme Sailing Team. - Måske kan Sejlsportsliga være en ny platform for danske sejlere, siger han.

Af Troels Lykke |

Jes Gram-Hansen, Jesper Radich, Jens Dolmer, Mikkel Røssberg, Morten Halkier, Rasmus Køstner, Christian Kamp er alle eksempler på at matchrace-miljøet i 90erne og 00erne bar frugt.

Især træningsmiljøet i matchrace-centeret i Skovshoved og det tidligere Grade One-stævne Danish Open har i den grad løftet ovennævnte sejlere, der siden endte i America's Cup og på andre professionelle hold.

I sidste uge havde vi et længere interview med Jes Gram-Hansen i Aarhus, han havde forinden sejlet i Kina med Extreme 40-holdet. Han deltager med sit 30 mio. kroner dyre hold i otte stævner i hele verden.

Men han når også til Rungsted, når Sejlsportsligaen skydes i gang 30. maj, dog ikke som deltagende sejler.

- Det er spændene med den nye Sejlsportsliga i Danmark, måske kan det skabe begejstring og en platform, som vi sejlere havde matchrace fra starten af 90erne. Det åbnede mange døre, siger 42-årige Jes Gram-Hansen, der fra 2005 til 2007 styrede Mascalzone Latino i America's Cup med hjælp fra taktiker Rasmus Køstner.

Skuffet over aviserne

Selvom Jes Gram-Hansen er verdenskendt i det professionelle sejlermiljø er han dog skuffet over hvordan de danske sportsaviser udebliver med dækningen af fx Extreme Sailing Series, hvor blandt andet Ben Ainslie sejler med.

- Det er virkelig svært at forstå, vi forsøger at trænge igennem til de store aviser, siger Gram-Hansen, der også tidligere har sejlet med verdens mest feterede sejler, Russell Coutts, i fx RC44.

Holdet var dog i eb.dk, leveret af minbaad.dk, da de knækkede masten til 250.000 kroner sidste år i Brasilien og TV 2 News bragte også levende billeder af den dramatiske kæntring.

Vi havde et længere interview her på Emmerys i Aarhus med den danske topsejler, der nu overvejer at sejle A-Cat for at blive en bedre rorsmand. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader