GoPro til danske Finnjolle-sejlere
For at optimere Finnjolle sejlernes præstationer, har Finnjolle klubben og GoPro indgået et samarbejde. GoProkameraer skal bruges som et træningsredskab.
For at få bedre danske danske finnjolle-sejlere, har GoPro og Dansk Finnjolle Klub indgået et samarbejde. Et samarbejde, der gerne skulle gøre sejlerne klogere på både dem selv og deres udstyr.
Et teknisk værktøj
GoPro stiller fire kameraer til rådighed for Dansk Finnjolle Klub. Og med dem om bord bliver det nu muligt at perfektionere en båds tekniske set-up, og de forskellige sejleres præstationer.
- Vi nåede ikke at få det på plads til det nyligt overståede TORM-stævne i Rungsted, men til TORM-stævnet i Vallensbæk i slutningen af maj, er det på plads, siger formand for Dansk Finnjolle klub, Kenneth Bøggild, der gerne vil have et kamera monteret på Jonas Høgh-Christensen, da han om nogen, er den bedste.
To af kameraerne skal være i det jyske, hvor bl.a. sejlerne Mads Bendix og Stig Stig Steinfurth skal træne med dem. Ved hjælp af en lag på lag-teknik kan de forskellige sejleres præstationer så måles og dermed optimeres.
- Vi er utrolig glade for det nye samarbejde med GoPro. Dels for at kunne eksponere vores idræt, men også for at kunne arbejde med det som et teknisk værktøj. I Finnjolle-klassen opererer vi ekstremt meget med udvikling af sejl, master og udstyr, men har svært ved at se effekten af denne udvikling.
Med dette samarbejde, har vi mulighed for at filme ændringerne i mastekurver, sejlfacon og trim. Alt sammen ting, som er afgørende for bådens fart, siger Kenneth Bøggild.
Robust og velegnet til havet
GoPro-kameraet er, udover at være praktisk og lille af størrelse, særdeles holdbart. Derfor egner det sig rigtigt godt til sejlads. Noget Dansk Finnjolle klub naturligvis har lagt stor vægt på.
- Valget af GoPro skyldes blandt andet at kameraet er utroligt let betjent og ekstremt robust. Masten på en Finnjolle er 6 meter høj, og i træning og kapsejlads sker det ofte at den ved kæntring er 6 meter under vandet. Men et GoPro er vandtæt ned til 60 meter, så det skulle ikke være noget problem, vurderer Kenneth Bøggild.
Kilde: Pressemeddelelse, Dansk Finnjolle Klub