Gå til hoved-indhold
Let vind og strøm byttede en del rundt på placeringerne i Dragør. Foto: Christian QvistKapsejlads
Let vind og strøm byttede en del rundt på placeringerne i Dragør. Foto: Christian Qvist

Med Finnjollerne til sæsonstart i Dragør

Finnjollerne tog hul på sæsonen i Dragør, til årets første ranglistestævne. Lokale Michael Nielsen vandt i drilsk og let luft.

Af katrine bertelsen |

Finnjollesejler Christian Qvist skriver:

Dragør sejlklub havde inviteret til årets første stævne for Finnjolle. Dragør sejlklub er Danmarks ubestridte største Finnjolle klub og arnestedet for moderne Finnjolle sejlads.

I år havde den lokale Finnjolle fleet, med mere end 25 både på kajen, allieret sig med nye gode kræfter i klubben, så det var et helt nyt dommerteam, som åbnede sæsonen for Finnjolle sejlerne.

Skiftende placeringer

16 både stævnede ud på en dag præget af høj sol og let vind fortrinsvis fra en nordvestlig retning. Første sejlads blev skudt i gang, og i let vind og næsten uden strøm kom feltet afsted.

Det var et utrolig tæt felt som rundede første mærke, dog med Kenneth Bøggild, VSK marginalt i spidsen for feltet, tæt efterfulgt af Michael Staal, DS og Michael Nielsen, DS på en tredje plads.

Første løber skulle blive afgørende for resultat, da de tre første både fik held til at slippe afsted, på den nu aftagende vind. Og i fri luft kunne de tre første både runde bundmærket nu lidt foran den resterende fleet. Michael Staal nu som etter, da han på de sidste 50 meter fik lidt ekstra pres i båden, og sejlede forbi en fortvivlet Kenneth Bøggild.

Michael Staal valgte på det andet opkryds, en ganske aggressiv taktik, som betød at han lukkede Kenneth Bøggild ind i kampen igen. Staals aggressive taktik fik ikke det forventede resultat, og han måtte derfor erkende at hans solide føring var blevet erstattet af en andenplads.

Dagens tidligere nummer fire, Christian Qvist, havde på trods af god fart i båden et katastrofalt andet opkryds og endte blandt de sidste i mål. Michael Nielsen holdt fortsat god fart i båden og kom i mål som nr. 3, hans "all time" bedste placering i en Finnjolle sejlads, men skulle det senere vise sig, var blot starten på en helt ny rangorden i klassen!

Dagens 2. sejlads

Efter flere forsøg, og en vind som gik mere og mere i nord, kom anden sejlads i gang. Igen en kort bane, som med den øgede nordgående strøm, skulle vise sig at blive lang, og nervepirrende. Først omkring topmærket var Svend "Bongo the Beast", som med en meget aggressiv start havde lagt sig i spidsen for feltet, en start og placering som desværre senere skulle vise sig at udløste Svends anden tyvstart i stævnet.

I en stadig aftagende vind, og øgende modstrøm gik det meget langsomt mod bundmærket, hvor kun de tre første både lykkedes at få lidt afstand,

således at Svend BtB igen rundede som etter, dog tæt forfulgt af Michael Staal og Michael Nielsen. Herefter fulgte forsvarende ranglistevinder 2013, og altid skarpe Lars Hall, som første forfølgerbåd i den efterfølgende samlede gruppe.

Eneste båd som formående at sikre det nødvendige flow og fart i båden var Michael Nielsen, som ensomt kunne passere mållinjen som overbevisende etter, en super placering for Michael Nielsen, som indtil dato alene har placeret sig midt i feltet.

Tabte seks placeringer på målstregen

Efterfølgende var kaotisk, otte både passerede mållinjen samtidig, og den helt store taber i denne målgang blev Michael Staal, som på trods af en taktisk veldisponeret afsluttende læns, måtte erfare at han PÅ mållinjen tabte seks både, og indkasserede en skuffende 8. plads.

På grund af den kaotiske målgang var der stor spænding om resultat. Det var dog klart at dagens store overraskelse, Michael Nielsen ville vinde stævnet, men hvordan de efterfølgende placeringer skulle fordeles var helt og aldeles uklart for de spændte Finnjolle sejlere.

På land var der disket op med grill, og drikkevarer til alle sejlerne, og i den dejlige forårsvarme sol, var det en stribe glade Finnjolle sejlere, som på fornemmeste vis havde fået skudt sæsonen i gang.

Næste rangliste stævne for Finnjolle er det traditionsrige Polyester Cup, Kastrup den 10. & 11. maj 2014. Indtil da vil det være Michael Nielsen som fører årets Finnjolle rangliste, en super placering for den dygtige sejler.

Dragør i solskin dannede kulissen til Finnjollernes første ranglistestævne i år. Foto: Christian Qvist

content-loader
content-loader
content-loader