Gå til hoved-indhold
Jens Dolmer på Oure. Her interviewes han af TV 2 Fyn. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Jens Dolmer, tv., på Oure samme med Brunel-skipper Bouwe Bekking. Foto: Troels Lykke

Jens Dolmer sejler Volvo Ocean Race med Bekking

Jens Dolmer skal til oktober sejle med Team Brunel og forbereder ny VO 65er i England. Vi har netop mødt ham på Oure med Bouwe Bekking, der sejler Sjælland Rundt med holdet. Se nu TV 2-indslag.

Af Troels Lykke, Oure |

- Jeg er stolt over at sejle med og at Bouwe Bekking vil have mig med, siger 44-årige Jens Dolmer, der er bådkaptajn om bord. Han har tidligere sejlet Jorden Rundt med Ericsson 3.

På onsdag tager Jens Dolmer til Green Marine i Sydengland, hvor han skal aptere spil og andet på VO 65eren, der allerede er malet.

Derefter skal båden gennemgå en del styrketests og kæntringstest og meget andet, inden Jens Dolmer skriver under på en overtagelse.

Sejler til Lanzarote om en måned

- Vi håber på at kunne sejle til Lanzarote midt i februar (1700 smøil, red.), hvorefter vi går i gang med at teste båden, siger Jens Dolmer til minbaad.dk.

På onsdag udvælges de sidste fire ud af otte sejlere på holdet. Derefter skal de testes på vandet. Bekking vil afsløre at der blandt de sidste fire er to OL-sejlere.

Mere spændende sejlads denne gang

- Sejlerne vi skal have med denne gang skal kunne styre meget bedre, end sidste gang, hvor der var ti sejlere om bord, siger Bekking, der mener at volvo Ocean Race bliver meget bedre denne gang.

- De andre gange vidste man efter en uge, hvem der ville vinde Volvo Ocean Race, det gør man ikke denne gang, da vi sejler i ens både, med helt ens sejl, siger den 50-årige Bouwe Bekking, der har sejlet jorden rundt 6 gange i Volvo Ocean Race.

Lige nu er fem hold tilmeldt i Volvo Ocean Race, men det forventes at syv hold sejler med.

Sjælland Rundt

Båden og holdet kommer til Danmark i juni for at sejle Sjælland Rundt.

- Vi vil gerne gøre sejladsen mere attraktiv ved at deltage og for at få opmærksom på holdet og at danskeren Jens Dolmer sejler med, siger Bekking, der selv bor i Nordsjælland.

Bekking, tv.og Dolmer th. Her holder de foredrag i dag for en 10. klassepå Oures efterskole. - Vi skal bringe sejlsporten ud til hele skolen, siger Bouwe Bekking, der har sin 15-årige datter gående på Oure.

Lærer Ditte Juul, th., havde sine elever med til foredrag med nogle af verdens bedste jordomsejlere.

Jens Dolmer, tv. og Bouwe Bekking starter Volvo Ocean Race den 4. oktober fra Alicante.

content-loader
content-loader
content-loader