Gå til hoved-indhold
Cheeki Rafiki til Antigua Race Week. Foto: sailingweek.comKapsejlads
Cheeki Rafiki til Antigua Race Week. Foto: sailingweek.com

Fire briter forlist i Atlanten

Fire briter er meldt savnet, efter deres båd er forsvundet i midten af Atlanterhavet. Cheeki Rafiki, en Beneteau First 40.7 var på vej fra Caribien til England efter kapsejladsen Antigua Race Week.

Af katrine bertelsen |

Fire britiske mænd frygtes omkommet på Atlanterhavet, efter de torsdag løb ind i vanskeligeheder på vej hjem fra Antigua Sailing Week. De fire sejlere er Andrew Bridge, 21 år, Paul Goslin, 56 år, James Mand, 23 år, og Steve Warren, 52 år.

Alle bliver beskrevet som meget erfarne offshore sejlere, der var på vej hjem til England efter at have sejlet Antigua Race Week i Caribien.

Læk!

Kontakten med de fire sejlere blev tabt i de tidlige morgentimer fredag, efter de havde rapporteret om en læk i båden, og havde sat kursen mod Azorerne. Torsdag var der kontakt med båden, og på det tidspunkt havde besætningen situationen under kontrol. De ikke havde været i stand til at fastslå, hvor vandindtrængningen kom fra, og havde sat kursen mod Azorerne.

Redning afblæst

Firmaet Stormforce, der ejer båden fortæller, at de desværre mistede kontakten i de tidlige timer af fredag, og de mener, at det er muligt besætningen er gået i redningsflåden.

- Eftersøgnings-og redningsmyndigheder blev mobiliseret og en blanding af canadiske og amerikanske fly, sammen med handelsskibe søgte hele fredag og lørdag området, fortæller Stormforce’ direktør Doug Innes.

Redningsaktionen blev afblæst efter 42 timer, da den amerikanske kystvagt anser det for umuligt at overleve mere end 20 timer i området.

Vrag fundet

Chancerne for at finde de fire sejlere i live, blev yderligere forringet da MV Maersk Kure lørdag så og fotograferede skroget af en større yacht, som matchede beskrivelsen af Cheeki Rafiki. Der var ikke tegn på liv eller personer om bord, og vejrsituationen i området gav ikke mulighed for nærmere inspektion.

 

 Foto fra Maersk Kure af et vrag, der kan være Cheeki Rafiki. 

Kort over området i det nodlige Atlanterhav, hvor båden formentlig er forlist.

content-loader
content-loader
content-loader