Gå til hoved-indhold
Kronprins Frederik ses her til DM i 2011 med Theis Palm og Kasper Rosenberg Harsberg. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Kronprins Frederik ses her til DM i 2011 med Theis Palm og Kasper Rosenberg Harsberg. Foto: Troels Lykke

Royal deltagelse i Prins Henrik Silver Trophy

Når Marselisborg Sejlklub til juni holder Prins Henrik Silver Trophy, bliver det med Prinsgemalen og Kronprins Frederik. Fire sejlklubber deltager med tre både hver.

Af Troels Lykke |

Prins Henrik og kronprins Frederik er en del af det danske mandskab, som skal dyste om det prestigefyldte trofæ i en kapsejlads mellem fire store sejlsportsnationer.

Arrangørerne af eventen er de erfarne Dragesejlere Peter Warrer, Thomas Dresler, Mark Flindt og Philipp Skafte-Holm, og værten er Marselisborg Sejlklub i samarbejde med Sailing Aarhus og Aarhus Kommune.

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, siger om sejladsen:

”Det er en stor fornøjelse at kunne byde Prins Henrik Silver Trophy velkommen til Aarhus. Der er tale om endnu en international sejlsportsevent, som giver os lejlighed til at vise, at vi på og ved vandet i Aarhus kan byde sejlerne på forhold i verdensklasse. Jeg er naturligvis særligt glad for, at såvel H.K.H. Prinsgemalen som H.K.H. Kronprins Frederik med deres deltagelse vil kaste glans over arrangementet og byen.”

Derfor sættes også alle sejl til for at gøre kapsejladsen mindeværdig, og borgmesteren er på byens vegne vært ved en åbningsreception på Aarhus Rådhus til juni, når kapsejladsen skal afvikles.

Fire sejlklubber
Selvom det langt fra er første gang, Prinsgemalen og Kronprinsen kaster anker i Aarhus, er det allerførste gang startskuddet lyder i Aarhusiansk farvand for de fire klubber: KDY – Kongelig Dansk Yacht Klub, Royal Hong Kong Yacht Club, Royal Yacht Squadron og Le Circle de la Voile d’Arcachon, som tilsammen udgør deltagerne til Prins Henrik Silver Trophy.

Traditionen tro skal de erfarne besætninger fra de fire klubber dyste om trofæet doneret af det danske Bryggeri Harboe og Mr. Lowell Chang fra Hong Kong, som Prinsgemalen grundlagde trofæet sammen med i 1988.

Formålet med kapsejladsen er at fremme sejlsport og styrke forholdet mellem sejlere verden over. Siden har den internationale kapsejlads haft sin sejrsgang i de fire deltagende lande, som hvert år skiftes til at afholde eventen.

Der sejles i den internationale bådklasse Drage, som var olympisk klasse indtil 1972. Hver klub stiller med et mandskab på i alt 9 sejlere fordelt på 3 hold, som sejler mod hinanden.

Evne til udholdenhed får følgeskab af krav om samarbejde og dygtighed, hvis holdene skal gøre sig forhåbninger om at kunne løfte trofæet, når der på tredjedagen gøres endelig status for kapsejladsen.

Direktør for Sailing Aarhus, Thomas Capitani:

”Vore medlemsklubber er topprofessionelle, og at afvikle en kapsejlads for Prinsgemalen og Kronprins Frederik, som jo begge er dygtige og internationalt anerkendte sejlere, ligesom Kronprinsen også er IOC medlem, er ikke kun en stor ære, men også et godt signal at sende til den internationale sportsverden om, at Aarhus er klar!”

Faktaboks:
Den 26. udgave af Prince Henrik Silver Trophy afvikles i Aarhus fra den 14/6 til 18/6

Kapsejladsen afvikles af Marselisborg Sejlklub, Sailing Aarhus, KDY, m.fl. med støtte fra blandt andre Aarhus Kommune, Marselisborg Havn, Harboe Bryggerierne, Paustian, Kaufmann og Zederkof. 

Følg eventen på www.sailing-aarhus.dk/silvertrophy

 

content-loader
content-loader
content-loader