Gå til hoved-indhold
Kronprins Frederik måtte erkende, at lige så god som de unge surfere bliver han aldrig. Foto: John Carter, Cold HawaiiKapsejlads
Kronprins Frederik måtte erkende, at lige så god som de unge surfere bliver han aldrig. Foto: John Carter, Cold Hawaii

Kronprins Frederik udfordret af unge surfere

Kronprins Frederik fik saltvand og blæst i håret, da han i søndags lærte tricks fra den absolutte verdenselite i windsurfing.

Af katrine bertelsen |

Kronprinsen var i aktion på Vandet Sø, hvor han dystede mod otte unge surfere fra lokalområdet. Det var første gang i 20 år, at kronprinsen surfede - og han måtte smide sejlet før tid, fordi udfordringen var for stor for selv en nybagt ironman.

- Det er for sent for mig at blive lige så god som det derude på vandet. Men det motiverede mig meget, og jeg vil gerne give det videre til mine børn, sagde han.

Kronprinsen var i Klitmøller i forbindelse med sit protektorat af KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013. Det sidste punkt på programmet var en tur i Vesterhavet på jetski sammen med de hårde surfdrenge som surf-fænomenet Philip Köster fra Tyskland. Hans radikale stil sætter nye standarder for, hvad man kan på et surfbræt i høje bølger.

- Det er imponerede at se deres evner i bølgerne. Den akrobatik og teknik, som de behersker, er jeg imponeret over. Jeg blev helt flov over, at jeg havde brug for en motor, sagde kronprinsen, da han igen fik fast grund under fødderne.

En tur på jetski

På jetski gik det markant bedre. De knap 700 til 1000 lokale borgere på stranden i Klitmøller så en kronprins i sit rette element. Som en erfaren sejler navigerede han sin jetski rutineret rundt i bølgerne efter bare 45 sekunders lynintroduktion.

Han sejlede direkte ind i den voldsomme brænding og lå midt mellem 20 surfere, der kredsede om kronprinsen som bier om et stykke sukker. På et tidspunkt var der så meget overskud, at han gav 'high-five' med tyskeren Claas Voget.

KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013 begynder i dag, og kan følges live på linket her, frem til d. 22. september hvor stævnet slutter.

content-loader
content-loader
content-loader