Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Crossing Borders is OK - 95 til DM og tysk mesterskab

Når startskuddet lyder i dag kl. 13 ud for Fahrensodde på Flensborg Fjord er der 95 OK-joller fra 5 nationer på startlinien til dysten om det danske og åbne tyske mesterskab.

Af Troels Lykke |

Fra den 22. – 24.08.2014 arrangerer Flensborg Yacht Club og Segler- Vereinigung Flensburg et dansk og åbent tysk mesterskab for OK-joller.

Stævnets motto er „Crossing Borders is OK“ idet begge klubber med dette grænseoverskridende stævne er med til at markere 150-jubilæet for slaget på Dybbøl Banke.  

„Når to klubber fra hhv. den danske og tyske sejlsport arrangerer et dobbelt mesterskab ser vi det som et symbol på det sportslige samarbejde på tværs af grænser.“ - forklarer den ene stævneleder Ines Rode, SVF, mens Henning Bang tilføjer, at „dette kun kan lade sig gøre fordi Flensborg Yacht Club er medlem i både DSV(Deutscher Segler Verband) og DS(Dansk Sejlunion)“. 

At stævnet har symbolsk betydning for det grænseoverskridende samarbejde bliver underbygget af at Ministerpræsident Torsten Albig er protektor for den tyske del af stævnet og Regionsrådsformand for Region Syddanmark Carl Holst er protektor for den danske del af stævnet.

Ministerpræsident Torsten Albig deltager endda personligt ved at besøge stævnet om lørdagen hvor han skal skyde sejladsen igang for sejlerne.    

- Et felt på 95 OK-joller kommer til at give spændende sejladser og manøvrer på kapsejladsbanen“ siger baneleder Ingolf „Ringo“ Diedrichsen, FYC. Vi håber at kunne gennemføre 9 sejladser på de 3 dage stævnet varer. Sejladser sejles på klassiske trekantbaner. 

Muligheden for at forblive Danmarksmester, som i 2013,  vil den nyligt kårede europamester Jørgen Svendsen ikke lade gå fra sig.

EM sølvvinder Andre Budzien og Greg Wilcox, i øjeblikket førende på den tyske rangliste, regnes for reelle kandidater til den tyske mesterskabstitel. Bo Petersen, tysk mester i 2013 og Jørgen Lindhardtsen, nordisk mester 2014, vil dog ikke gøre det nemt for dem.  

Begge klubbers restaurationer sørger for at alle sejlere kommer godt afsted med en morgenbuffet og madpakker til strabadserne på vandet.

Om aftenen er der BBQ og Sejler-buffet som ramme om hyggeligt samvær for sejlerne og deltagerne. Sejlerne overnatter i medbragte telte eller køretøjer på campingarealet lige ud til fjorden. 

Sejlerne der kommer til Fahrensodde vil forhåbentlig opleve Flensborg Fjord og Fahrensodde fra sin bedste side.         

Informationer, se www.regattagemeinschaft.eu

content-loader
content-loader
content-loader