Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Køstner: Banen i Cardiff er kun 200 meter bred

Fra i dag af sejler SAP-holdet i Wales, Cardiff, mod tretten andre i Extreme Sailing Series. - Det bliver svært på en lille bane, forklarer Køstner til minbaad.dk. Jonas Hviid erstatter Christian Kamp.

Af Troels Lykke |

Det er ingen hemmelighed, at SAP-holdet med de to tidligere århusianere Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner, som skipper og taktiker, ikke har performet som de havde håbet i år.

Der har ikke været en eneste podieplacering i den professionelle Extreme Sailing Series i år, når de sejler i den lette kulfiberbåd Extreme 40. Nu får de en ny chance i Cardiff, Wales, hvor fjorten hold sejler fra i dag fredag og frem til mandag.

Som altid bliver det på smalle baner, hvor vindspringene ofte er svære at forudsige. Som altid bliver det på smalle baner, hvor vindspringene ofte er svære at forudsige.

 - Denne gang er banen kun 200 meter bred, og vi sejler tæt på store bygninger, så det bliver svært til tider, men det er vi vant til, forklarer 36-årige Rasmus Køstner, efter han sammen med holdet havde pakket katamaranen ud af den 40 fods container.

Jonas Hviid klar igen

Denne gang er der to nye gaster om bord på båden med fem mand om bord. Nicolai Sehested, 24, og Peter Wibroe, 29, er nemlig udvalgt til det nye danske Vestas-Volvo Ocean Race hold, der starter jorden rundt i oktober. I stedet har man fået  danske Jonas Hviid, der tidligere har været fast mand på SAP Extreme Sailing team.

- Det er godt at være tilbage igen, jeg har savnet den skarpe konkurrence og de krævende både, hvor man bliver presset til det yderste for at håndtere dem, siger den stærke Jonas Hviid, der også er bådebygger. Holdet får også newzealandske Brad Farrand om bord, han bliver den eneste amatør, som der skal være en af om bord på båden.

Det forventes nu at Christian Kamp fra Artemis skal sejle med SAP-holdet, han var bare optaget af andre pligter denne gang.

Trænet i F-18 katamaran

For at blive mere skarpe på banen har Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner trænet i F-18 katamaraner i Kaløvig, hvor mange af sejlerne røg i vandet flere gange.

- Noget der har været et problem for os, har været de hurtige reaktioner i sejladserne, og der er F-18 en god båd at træne i. På en uge havde vi 200 til 250 starter. Det gav god kamptræning vi var fire katamaraner på startlinjen, siger Rasmus Køstner, der kun har mulighed for at sejle 40 dage i deres to Extreme 40ere.

Den ene bruges nemlig til VIP-sejladser med SAP-kunder og kun lige før starten i Wales  mødte rorsmand og skipper Jes Gram-Hansen op, fordi han skulle sejle med VIP-kunder i Kiel.

Holdet kæmper for at komme på podiet i Cardiff, det har de nemlig været før og nu er det tredje år at de to århus-sejlere er i serien, der foregår i hele verden.

- Vi bliver da ved med at kæmpe for at komme på podiet. På et tidspunkt sker det, men der er senest kommet nye hold til (med bl.a. America's Cup-vinder Ben Ainslie, red.) så det er blevet svært, siger Rasmus Køstner, der også har gjort sig skarpere ved at træne i Göteborg i den svenske M-32 katamaran med OL-guldvinder og America's Cup-sejler, Frederik Lööf.

- M-32 er en bådtype, der minder om Extreme 40 og serien minder om Extreme Sailing Series. Forskellen er bare at den kun foregår i Norden, forklarer Rasmus Køstner.

content-loader
content-loader
content-loader