Gå til hoved-indhold
Christian Kamp, der sejler på Artemis i America's Cup er dybt professionel og er måske manden, der kan få SAP-holdet på podiet igen.Kapsejlads
Christian Kamp, der sejler på Artemis i America's Cup er dybt professionel og er måske manden, der kan få SAP-holdet på podiet igen.

Christian Kamp forstærker SAP Extreme Sailing Team

Jes Gram-Hansens hold mister Sehested og Wibroe til Volvo-sejlads, i stedet er den danske America’s Cup sejler, Christian Kamp og kiwien Brad Farrand nu med i Extreme Sailing Series™.

Af Troels Lykke |

Det er ingen hemmelighed, at det danske SAP-hold ikke har performet som de havde håbet i år. Der har ikke været podieplaceringer endnu i Extreme Sailing Series.

Senest har Jes Gram-Hansen og Rasmus Køstner trænet i F-18 katamaraner i Kaløvig for at blive skarpere, har flere sejlere fortalt til minbaad.dk.

Men Christian Kamp tilfører nu en masse erfaring til SAP Extreme Sailing Team, da han blandt andet tidligere har været trimmer for Team Origin og nu for det svenske America’s Cup syndikat, Artemis Racing.

Christian var desuden en del af Luna Rossa Challenge i den 32. America’s Cup i 2005, inden han skiftede til Team Origin i 2007. Desuden har han i tre år sejlet med Sir Ben Ainslie og Iain Percy i Louis Vuitton Pacific Series, TP52 samt på World Match Racing Tour’en, som han vandt i 2010.

I 2010 blev Christian kåret som årets danske sejler. I løbet af sin karriere har han desuden vundet tre verdensmesterskaber, et EM, tre DM titler og mere end 20 grade 1 sejre indenfor math racing. De sidste tre år har han desuden vundet RC44 touren som trimmer hos Team Aqua.

Skarp kiwi om bord

New Zealandske Brad Farrand vender tilbage til Extreme Sailing Series™, hvor han i 2013 sejlede med GAC Pindar som fordækker/taktikker. Farrand ser frem til at vende tilbage til seriens femte act i Cardiff denne gang under SAP Extreme Sailing Teams fane.

Nicolai Sehested og Peter Wibroe er blevet udvalgt til det nye danske Volvo Ocean Race hold og har begge leveret en flot indsats i deres tid på SAP Extreme Sailing Team.

SAP Extreme Sailing Team er stolte over at have bidraget til at Sehested og Wibroe nu skal deltage i verdens største havkapsejlads, fortæller de til pressen, før der sejles i Cardiff fra den 22. august.

Christian Kamp er blandt de bedst betalte gaster i verden, vi gætter på, at han har givet sine venner Jes og Rasmus, en vennepris for at sejle med. Foto: Martinez

content-loader
content-loader
content-loader