Gå til hoved-indhold
Peter Warrer: - J/70eren er virkelig god at sejle i også i luft og den kunne holde til hård luft, siger han til minbaad.dk i dag. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Peter Warrer: - J/70eren er virkelig god at sejle i også i luft og den kunne holde til hård luft, siger han til minbaad.dk i dag. Foto: Troels Lykke

Sejlsportsligaen: Melges 24-sejler fra Aarhus Sejlklub bedst i Sønderborg

Aarhus Sejlklub med Peter Warrer som skipper rykkede forbi Aabenraa på sidstedagen og sejrede ved ligastævnet i Sønderborg. Hellerup udbygger den samlede ligaføring. Se relive fra Streamfactory.

Af Troels Lykke |

Tre dage med udfordrende ligasejlads sluttede søndag eftermiddag ud for Sønderborg. Også sidste sejladsdag bød på masser af vind i Sønderborg Bugt, og det var utvivlsomt 71 godt nedkørte ligasejlere, der sidst på eftermiddagen kunne sætte kursen hjemover.

Aabenraa Sejlclub gik ind til søndag med en pæn færing, men en sidsteplads i holdets næstsidste sejlads blev kostbar – og var lige præcis nok til, at Aarhus Sejlklub kunne smutte forbi og nappe førstepladsen ved Sønderborg-stævnet med 55 placeringspoint. Aabenraa sluttede som toer med 53 point, og så fik Hellerup rettet yderligere op på en miserabel start på stævnet, hvilket rakte til en tredjeplads. 

Markant forbedring
For Aarhus Sejlklub var sejren en markant forbedring i forhold til 10. pladsen i Rungsted.

”I Rungsted var vi faktisk godt med i begyndelsen, men fik så en katastrofal lørdag med flere straffe for tyvstart og andet. Vi sejlede simpelthen dårligt, og det kostede. Det fik vi lavet om på hernede i Sønderborg,” forklarer skipper Peter Warrer og tilføjer til www.sejlsportsligaen.dk :

”Jeg har et fantastisk mandskab, der forstår at drive båden frem. Vi er nok feltets hurtigste båd på løberen, det har været afgørende.”

Med i Aarhus-båden var Michael Risør, Kasper Sohn og Jakob Friis. På nær en enkelt var det samme besætning som i Rungsted. Og vigtigst af alt, så er det en sammentømret besætning, der sædvanligvis sejler Melges 24.

Lyncomeback
Besætningens kapacitet blev understreget i en af søndagens sejladser, hvor et mindre grejbreak i første omgang sendte båden ned som klart sidst i feltet.

Men en snarrådig nødreparation var nok til at få båden tilbage i fart, og på det efterfølgende lænseben fløj Aarhus forbi de nærmeste både. Sådan fortsatte det. Aarhus vandt sejladsen!     

Hellerup i gult
I den samlede ligastilling er det Hellerup Sejlklub, der sejler i gult, når næste ligastævne i august indledes i netop Hellerup. Det var der ellers ikke meget, der tydede på efter fredag, hvor Hellerup med nogle tunge placeringer pludselig var sendt ned som samlet femmer.

Lørdag og søndag havde Mads Christensen og mandskab anderledes greb om løjerne – og en ubrudt række af 1. og 2. pladser i løbet af weekenden bragte hovedstadsklubben tilbage i front, hvor holdet tilmed har øget sit forspring.

På den samlede førsteplads har Hellerup Sejlklub 34 point. Sønderborg Yacht-Club er nummer to med 28 point, og Aarhus Sejlklub rykker fra 10. pladsen frem som nummer tre med i alt 27 point, samme antal har KDY på fjerdepladsen. Faaborg er bedst af de fynske klubber på femtepladsen med 26 point.

Pointene i den samlede stilling opgøres ud fra klubbernes placeringer ved de to stævner. En førsteplads giver 18 point, en andenplads 17 point osv. Hellerups 34 point er således resultatet af en første- og en tredjeplads ved stævnerne (18 + 16).

Sejlsportsligaen holder nu sommerferie. Næste stævne sejles i Hellerup om to måneder, 22.-24. august.

content-loader
content-loader
content-loader