Gå til hoved-indhold
Danske Jens Tvedgaard, tv., Hans Viggaard og Flemming Christensen ses her i dag på australsk Xp 44 Black Butterfly. Foto: FBKapsejlads
Danske Jens Tvedgaard, tv., Hans Viggaard og Flemming Christensen ses her i dag på australsk Xp 44 Black Butterfly. Foto: Christa Lykkebo Christensen

For stærk vind på Gran Canaria udsætter ARC-start til mandag

Mandag forventes vinden droppe til 15-20 knob. 1.500 sejlere sendes derefter til Caribien over Atlanten.

Af Troels Lykke |

Det blæser ud for Las Palmas på Gran Canaria og derfor har ARC organisationen World Cruising Club udsat starten i ARC 2014 til mandag.

Fire dages stærke regn- og vindbyger har passeret ferieøen. I morgen går starten derfor i Racing Division klokken 10.30 mandag, 11.30 dansk tid og Cruising Divisionen går klokken 11.00 lokal tid og dansk tid klokken 12.

- Sikkerheden på bådene og deres mandskaber er vores nummer et prioritet, siger Andrew Bishop, ARC-stævnedirektør her til morgen, lyder det på ARC-hjemmesiden.

Vinden skulle nu droppe og da flertallet er familie og vennetursejlere i løbet, der går 2.800 sømil til St. Lucia i Caribien tager man det særlige hensyn.

Det er kun 3. gang på 29 år, at man laver sådan en udsættelse i ARC. I morgen forventes starten at kunne gå i 15 til 20 knobs vind fra en nord og nordøstlig retning.

Så snart sejlerne er klar af de Kanariske Øer forventes moderat passatvind i de første dages sejlads.

Tre danske både med i sejladsen,  samt tre danskere på en Xp 44 med Hans Viggaard og to venner, der sejler med australsk besætning.

Det blæser på Gran Canaria og det har også regnet. Foto: Christa Lykkebo Christensen

2.800 sømil venter.

content-loader
content-loader
content-loader