Gå til hoved-indhold
Danskerne på Black Butterfly, en Xp 44, ses her under redningsøvelse på Las Palmas før afgang.Tur
Danskerne på Black Butterfly, en Xp 44, ses her under redningsøvelse på Las Palmas før afgang.

X-Yachts boss Viggaard starter Atlanterhavs-sejladsen ARC på søndag

1.500 sejlere fra tyve lande sejler 2.800 sømil fra Las Palmas på Gran Canaria til St. Lucia i Caribien. Vi har talt med CEO Hans Viggaard, der sejler med en australsk Xp 44, Black Butterfly.

 

Af Troels Lykke |

Til dagligt sejler 51-årige Hans Viggaard på sin egen Xp 44 i Sønderborg. Men nu skal X-Yachts direktør sejle med en australsk kunde på XP 44eren Black Butterfly. I alt sejler tre Xp 44ere med i Cruising divisionen.

Ud over tre australske sejlere med skipper Jerry Brown, er der også danske Jens Tvedgaard og Flemming Christensen med på båden i ARC, Atlantic Racing for Cruisers.

- Jeg skal være navigatør, vi kan hente vejrkort en gang i døgnet. Vi starter på søndag og vil sejle mod Cap Verde, hvor man jo siger, at man skal svinge mod højre, når smørret smelter, men det får vi jo at se. Vi håber på at kunne sejle turen på mellem 12 og 17 dage, men det bliver primært en social sejlads. Vi satser på at gennemsnitsfarten bliver otte knob, forklarer Hans Viggaard, der allerede har sejlet turen virtuelt, men aldrig i virkeligheden.

Tirsdag tog han til Las Palmas og gennemførte obligatoriske sikkerhedskurser, som besætningerne på de 204 både skal igennem.

153 både deltager i cruisingdivisionen, som Vild Luksus, en Beneteau 40.7 fra Kerteminde, tog en 4. plads i overalt sidste år med skipper René Ipsen.

Sydney Hobart sejlere om bord

På holdet, hvor alle er 51 år og opefter har australierne deltaget i Sydney Hobart-sejladsen og er derfor vant til virkelig hård havsejlads.

- Men vi får se om vi får sat gennakerne om natten. Halvdelen af tiden når vi sejler bliver i mørke,  men vi er i månefas,  så hvis der ikke er for mange skyer kan vi også se noget om natten, hvor man kan opleve kraftige pust og 30 graders vindspring, vi har fire flyvesejl med og en code zero, fortæller Hans Viggaard.

Ud over oplevelsen er han der også for at få erfaring i sit job.

- Der sejler tolv X-Yachts med i sejladsen og vi er det femte største brand i sejladsen. Det synes jeg da er meget flot, det viser at vores kunder bruger bådene aktivt. Vi har derfor også servicefolk i Las Palmas, fortæller Hans Viggard.

Deltagerne i ARC Cruising 2015

Hans Viggaard, nummer to fra venstre, er klar. Han er også en af 'lægerne' om bord.

Fire danske både sejler med i sejladsen. Bl.a. en Swan 47 med Carsten Overland, en Beneteau Oceanis 473 med Ib Groth Clausen og en Lagoon 400 med Anders Bertram.

Sådan ser en Xp 44 ud.

content-loader
content-loader
content-loader