Gå til hoved-indhold
Den danske mester Christian Thomsen fra Kolding stiller op i Berlin i lånt båd. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Den danske mester Christian Thomsen fra Kolding stiller op i Berlin i lånt båd. Foto: Troels Lykke

Folkebåds-sejlere tager til stævne i Berlin uden både

Danske Folkebådssejlere er på vej til Berlin til Sessan Cup i lånte både. Erik "Bralder" Andreasen fra Kerteminde får comeback. Syv lande stiller op, fortæller Søren Kæstel.

Af Troels Lykke |

I weekenden 26.-27. april 2014 drager de danske folkebådssejlere til Berlin, for at sejle om Sessan Cup på Wannsee, det er sejlklubben SV03 der står for arrangementet, de har skaffet 52 folkebåde fra hele Wannseeflåden som tæller ca. 110 aktive både. 

Det fortæller Søren Kæstel, tidligere guldpokalvinder. Han forklarer videre:

Et hold består af to både, hvor besætningen på de enkelte både består af en rorsmand og en gast samt ejeren af den tildelte båd eller en repræsentant for ejeren, systemet er at hver besætning medbringer sine egne sejl.

Trækker lod om bådene

Og man trækker lod om bådene, den båd man får tildelt sejler man i hele stævnet, alle får mulighed for at sejle en tur i deres tildelte båd fredag aften, trimme den som de vil inden det går løs lørdag.

Deltagerne til denne regatta kommer fra syv lande Tyskland, Sverige, Ungarn, England, Finland, Estland og Danmark, sejlerne kommer fra 50 forskellige sejlklubber.

Sessan Pokalen som den hedder på originalsproget er udsat af en folkebådssejler fra Gøteborg i 1952, som det ældste internationale trofæ i Folkebådsklassen, sejleren var indehaver af et Rederi som sejlede mellem Gøteborg og Frederikshavn nemlig Sessan Line.

Det er meningen at der skal sejles om pokalen hvert andet år, men det er 4 år siden der er sejlet om den sidst da arrangementet uheldigvis gik i vasken for 2 år siden.

Danmark stiller i en meget stærk opstilling, de forsvarende Sessan mestre fra Kolding med nummer et fra DM Christian Thomsen og Henrik Holk på hold med Per- og Lars Jørgensen.

Familien Andreasen stiller op

Derudover er der et stjerne/familie hold fra Kerteminde/Egå/Sundby bestående af familien Andreasen, farmand Erik ”Bralder” Andreasen sammen med Mogens ”MP” Pedersen på hold med datteren Ditte Andreasen der har medbragt sin mor Lotte Andreasen, familieholdet har sammen og hver for sig når man regner det hele med, vundet Guldpokalen og DM ca. 16 gange i alt !!

Sidste års rangliste vindere fra Jægerspris John Wulff og Benny Nielsen er på hold med Kolding/Haderslev teamet Andreas Granlund og Bent ”Mallemuk” Nielsen.

Vinderne af Guldpokalen fra Hellerup/Fåborg Søren Kæstel og Erik Andersen er på hold med Peter Brøgger og Bo Stævne fra Århus.

Den største trussel mod disse danske hold er dels lodtrækningsheld og dels holdet fra Kiel og det lokale hold fra Berlin, men favoritværdigheden hænger på de forsvarende mestre fra Kolding.

Største flåde i Tyskland

At arrangere en kapsejlads som Sessan Cup er en kæmpe opgave, bare det at skaffe 52 kapsejladsduelige både, få dem bragt til sejlklubben SV03 og linet dem op på én lang række i havnen kræver noget organisation, men det kan de i Berlin som har den største flåde af Folkebåde i Tyskland.

Der står ingen steder at der skal være 52 både, det er op til den arrangerende klub og deres ambitionsniveau, ofte er der faktisk kun det halve, men Berlinerne har virkelig givet den gas i år.

Vi skal prøve at komme med løbende opdateringer fra Berlin i de kommende dage, hele baduljen kan ses på www.sessancup2014.de

Mehr folgt, Søren Kæstel, Wannsee Berlin.

content-loader
content-loader
content-loader