Gå til hoved-indhold
Til venstre står Per Jørgensen, til højre står Christian Thomsen. Begge har vundet DM i Folkebåds-klassen flere gange.Kapsejlads
Til venstre står Per Jørgensen, til højre står Christian Thomsen. Begge har vundet DM i Folkebåds-klassen flere gange.

Folkebåd i Berlin:To Kolding-hold tog det hele

Danske Folkebådssejlere klarede sig godt i Sessan Cup. Især Kolding-skipperne Christian Thomsen og Per Jørgensen, fortæller Søren Kæstel. Der blev sejlet i 52 lånte både.

Af Troels Lykke |

I weekenden 26.-27. April 2014 har de danske folkebådssejlere været i Berlin, for at sejle om Sessan Cup.

Skriver Søren Kæstel fra Hellerup. Han fortæller videre:

Som jeg skrev i sidste uge før vi var taget hjemme fra, blev der udnævnt nogle favoritter, de stod distancen må man sige, Team Kolding vandt suverænt og blev individuelt nr. 1 og 2 foran team Berlin der var næsten lige så suveræne på andenpladsen, team Kiel skuffede lidt, men det var tydeligt at det ikke var deres stævne.

Wannsee er lidt af en oplevelse, selvom søen arealmæssigt er ret stor så er der ikke mange muligheder for en hvad vi betragter som ordentlig bane, vi var heldige at vi havde østenvind, for det giver den bedste mulighed for at lave en lang bane på måske en lille sømil mellem bundmærke og krydsmærke,´.

Faktisk har jeg først bagefter fundet ud af vindretningen, for der var ikke noget kompas i båden, hvis man er sø-sejler så kigger de på en som man var åndsvag når man spørger efter kompas, det vil de gerne vide hvad man skal bruge til  og det er faktisk en befrielse at prøve at sejle efter fornemmelse og hvad man observerer på banen.

52 både på en sømil

Et første kryds på under en sømil og 52 både plejer at betyde en masse ballade ved første krydsmærkerunding, men der var ikke de store problemer for vindspring og  forskellen mellem vindstyrker var simpelthen så store, at spredningen kom lynhurtigt.

Som forudset var der næsten ingen grænser for hvad den arrangerende klub SV03 havde gjort af gode ting på land, lodtrækningen var et event for sig selv med præsentation af besætninger og ejere, små anekdoter fra deltagere i samme anledning.

Fint besøg til festafen - hovedpine dagen efter

Til lørdagens festaftenen var inviteret et hav af formænd, præsidenter og vice det ene og det andet plus den Estiske ambassadør som også skulle holde tale, festligt alt sammen, naturligvis krydret med freibeer fra vi kom ind til vi gik hjem sent, det sidste gav lidt hovedpine og røde øjne om søndagen dog ikke værre end at et par solbriller kunne klare det.

Resultater og flotte billeder kan findes på http://www.sessancup2014.de

Roger over and out Søren Kæstel, Wannsee Berlin.

content-loader
content-loader
content-loader