Gå til hoved-indhold
Sølv, guld og bronze-holdene poserer i Frederikshavn til Melges 24 DM.Kapsejlads
Sølv, guld og bronze-holdene poserer i Frederikshavn til Melges 24 DM.

Melges 24 DM: Kim Christensen sætter seks førstepladser ind og vinder

27 både var til DM i den hotte bådklasse. Der var sejlere fra Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og Holland. Egå-skipper skilte sig markant ud i Frederikshavn.

Af Troels Lykke |

Det blev til otte gode sejladser fordelt ud på tre dage, blev der for alvor vist sejlsport i høj klasse i farvandet ud for Frederikshavn.

Som nævnt var sejlerne i høj grad de vigtigste under stævnet, om det var på vand eller på land. Gode baner og en service på land fik især gjort at det sociale i Melges 24 klassen blev styrket under dette stævne, fortæller DM-sølvvinder-gast, Rasmus Melsen, fra Frederikshavn Sejlklub.

Forsvarende danmarksmester, og nummer 3 fra VM i San Fransisco, Kim Christensen og Team Soffe med gasterne Peter Jacobsen, Jesper Jespersen og mads Mads Holmer, fik på overbevisende vis fejet al modstand til side.

De kunne allerede efter 7. sejlads kalde sig danske mestre, da Egå-besætningen leverede 6 førstepladser af 8 mulige, viser resultatlisten.

Lokal besætning tog sølv i tæt kamp

Kampen om sølv blev en kamp mellem Hellerup mandskabet Team Whoosah med Marc Wain ved roret og de lokale sejlere i melges.dk med Kris Houmann ved roret.

Og det blev en kamp der kom ned til sidste sejlads før end at melges.dk kunne tage sølvet hjem til stor tilfredshed for de mange lokale der var kommet på havnen for at bakke op.

Det blev  melges.dks sølv for andet år i træk, mens Team Whoosah fra Hellerup Sejlklub, med blot to år i klassen, for alvor er kommet godt frem i feltet.

- Dette DM viser også at et rigtig godt niveau blandt de danske sejlere og med VM i Middelfart arrangeret af Match Racing Denmark i 2015, bliver det spændende at se om der igen kan hjemføres ædelt metal af de danske sejlere, fortæller Rasmus Melsen til minbaad.dk.

Melges.dk får en god start. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Den tidligere Quantum-sejlmager Marc Wain tog bronze til DM. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Kim Christensen vandt suverænt med et hav af førstepladser. Han havde allerede vundet DM før der blev sejlet i dag, søndag. Foto: Mick Anderson/ www.sailingpix.dk

content-loader
content-loader
content-loader