Gå til hoved-indhold
Frederiksen fra Vejle blev i 2005 købt af australske Ronstan.Kort Nyt
Frederiksen Boat Fittings fra Vejle blev i 2005 købt af australske Ronstan. I Vejle produceres stadig.

Nekrolog: Frederiksen var en af bådbranchens største

Jens og Erik Quorning skriver mindeord om Hans Gert Frederiksen, der grundlagde Frederiksen Boat Fittings i midten af 70érne, en af de største kommercielle successer i bådbranchen i Danmark.

Af Troels Lykke |

De gode venner Jens og Eric Quorning skriver: 

Sejlsporten og bådbranchen har mistet en af de største. Gerts præstationer på havet og i hans firma Frederiksen Boat Fittings matches af få. Gert blev 74 år, de år blev udnyttet flot.

Alle sejlere kender Gerts blokke, battencars og skødevogne. Gert grundlagde Frederiksen Boat Fittings i midten af 70érne, en af de største kommercielle successer inden for bådbranchen i Danmark.

Mange af produkterne blev patenterede og anvendt i Americas Cup, Volvo Ocean Race og Vendee Globe, fordi produkterne simpelthen var de bedste.

Gerts indsigt og målsætning var vægt: performance, uanset om det var fremstilling af A-klasse, Tornado, C-klasse katamaraner, Orbit, hans sidste egenproducerede båd eller bådbeslag. Gerts bådbeslag havde den ubestridt største brudstyrke i forhold vægt.

Vandt Little America's Cup
I årene inden firmaet blev grundlagt i Vejle, byggede Gert joller hos Paul Elvstrøm, sidenhen som selvstændig bådebygger. Den første båd blev døbt Opus, en fuldblods C-class katamaran.

Gert og Leif Wagner Schmidt vandt senere i første forsøg Little Americas Cup med i 1968 med Opus III. De vandt en af VM sejladserne mod Reg White, England med den største margen i C-klassens historie.

Dette er en af de absolut største præstationer i dansk sejlsports historie. Kun 5 lande har vundet Little Americas Cup.

Vandt SølvSpileren
Med "Dragster", den 35 fods legendariske one off trimaran vandt Gert Sølvspileren i 1979. Gert kappede først 3 timer af rekorden, i 1981 yderligere 1,5 time. Undervejs blev der bygget A-klasse, Tornado og C-klasse katamaraner, alle langt forud for deres tid.

Opus III var en af de første C-klasse katamaraner med vingemast, 40% af sejlarealet var fast vinge. Nogen mindes måske de 2 sidste Americas cup vindere.

Gert gjorde dette for knapt 50 år siden! Gert var en kompromisløs perfektionist, en slider, fremragende designer og håndværker i alle materialer. Gert designede alle produkterne, mange af bådene, byggede og sejlede tingene selv, - et sjældent menneske med en sjælden indsigt!

Vi vil savne dig som inspirator og ven. Gert efterlader sig sin hustru Else, døtrene Tina og Pernille, samt børnebørnene Laura & Josephine

Jens og Eric Quorning

content-loader
content-loader
content-loader