Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Hjelm om styrbord. Foto: Anders Christensen
Kapsejlads
Sikkerhed har første prioritet. Foto: Anders Christensen
Kapsejlads
Solnedgang. Foto: Anders Christensen

Kaløvig genopliver 40 år gammel distancesejlads

Kaløvig har genoplivet natdistancesejladsen De2Øer. Sejladsen blev vundet af Flicka III fra Limfjorden, en Faurby 363 med Thomas Pedersen ved roret.

Af katrine bertelsen |

I Kaløvig mener man, at der sejles for lidt nat-distancesejlads, vel at mærke uden at en hel weekend skal hives ud af kalenderen. Derfor har man genoplivet De2Øer, der er en 62 sømil lang sejlads hvor Hjelm og Tunø rundes.

Der sejles naturligvis om en flot pokal, og sidste indgravering er fra 1974, så pokalen måtte pudses grundigt inden præmieuddelingen.

For at udfordre besætningerne, er omsejlingsretningen valgfri. Sejladsen sejles så tæt på midsommer som muligt for at give deltagerne den fantastiske oplevelse af solnedgang og solopgang med få timers mellemrum. I år blev sejladsen således sejlet natten mellem fredag d. 20. og lørdag d. 21. juni.

Sejladsen afvikles som respitsejlads således, at der teoretisk skal målfoto til at afgøre vinderen og det var næsten nødvendigt, da de første både gik i mål. De tre første både kom i mål indenfor 58 sekunder, men kun 5 sekunder mellem nr. to og tre.

Kaløvig benytter samtidig sejladsen til at give klubbens sejlerskoleelever oplevelsen af natsejlads med alle de navigatoriske og meteorologiske og ikke mindst sikkerhedsmæssige udfordringen en sådan sejlads giver. I år gennemførte således tre både med sejlerskoleelever.

I år oplevede de første både, der blev sendt afsted fra kl. 18 at starte på kryds i let vind, mens de sidste kunne starte på halvvind og en øgende vindstyrke, der hurtigt blæste igennem med 13-14 m/s og holdt sig der resten af sejladsen. Det var således udfordrende for de mindre både, at krydse fra Hjelm ned mod bøjen nord for Samsø.

Sejladsen blev vundet af Flicka III, en Faurby 363 med Thomas Pedersen som skipper. Stævneledelsen blev bogstaveligt taget på sengen, da Flicka III kl. 03:41 pr. mobil meddelte, at de regnede med at gå i mål kl. 04:22. Et godt bud, idet Flicka III krydsede mållinjen kl. 04:20:57.

Sidste båd i mål var en Bianca 28, der havde knækket styrbord undervant allerede ved Hjelm og derfor havde sejlet meget forsigtigt resten af vejen, men gennemførte naturligvis sejladsen.

Alle deltagerne var naturligvis trætte ovenpå sejladsen, men udtrykte samstemmende at de deltager igen i 2015. Datoen for 2015 er allerede fastlagt til natten mellem d. 19. og 20. juni.

content-loader
content-loader
content-loader