Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bojsen-Møller og mandskab i front i båden, der minder om en Soling.

Jens Bojsen-Møller fik førsteplads igen ved Etchells VM

Jens Bojsen-Møller er spilergast for Hank Lammens, fordækker er Steve Girling. En lydoptagelse redede Etchells-holdet fra 20 procents straf ved VM i Newport, USA, fortæller Bojsen-Møller.

Af Troels Lykke |

Omtrent 100 Etchells sejler VM i Newport, Rohde Island. Danskeren er på et førende hold, hvor canadisk skipper er en gammel Finnjolle-sejler.

- Dag 2 overstået. Gik godt i dag. Blev reinstated fra vores pointstraf i går, da racecomittee ifølge deres lydoptagelser klart havde 'set' os i en ende af linien hvor vi ikke var... dvs. At vi fik førstepladsen tilbage fra i går, forklarer Jens Bojsen-Møller til minbaad.dk.

Vi pumper som svin

Han fortæller videre:

- Fik sejlet to sejladser i dag, vandt den første, 12 i den anden. Især den første var der lidt brise og vi kunne skrue op for fysikken. Der er ikke mange der kan følge os når vi hænger igennem... Ned ad bakke pumper vi som svin, og det er også effektivt... kræver jo dog noget luft og bølger...

Holdet fører samlet, med en fratrækker ser det dog lidt adnerledes ud.

- I morgen skal vi bare ud og skøde hjem. Der er 5 sejladser endnu, så meget kan ske. Etchells er en fed båd. Ligner Solingen meget. Går højt til vinden, og kommer ud af vandet på læns i luft. Dog er der ikke hængestropper hvilket betyder at man har pænt lange arme efter 3 sømils opkryds, siger Jens Bojsen-Møller, der kender området, da han i 1990 på samme farvand, vandt VM i FD med fætteren Jørgen Bojsen-Møller.

I dag er der løjt vejr og overskyet.

- Det kan blive tricky, siger han.

Se resultatlisten

Det internationale hold har fået lavet en T-shirt til stævnet. Bojsen-Møller har før vundet VM i Soling med Stig og Bjørn Westergaard.

content-loader
content-loader
content-loader