Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Bojsen-Møller viser hvordan man kan arbejde effektivt i en skov. Bogen svinetræning er absolut værd at købe.

Ny stærk bog af sejler Jens Bojsen-Mølller: Svinetræning

Tidligere OL-sejler og idrætsprofessor Jens Bojsen-Møller har netop udgivet en bog Svinetræning om gratis, rå og effektiv træning i by, skov og marker - skrevet uden politisk korrekthed. Tak.

Af Troels Lykke |

Bogen giver i anvisninger til hvordan man kan træne hårdt og effektivt udendørs, uden andet end de forhåndenværende remedier såsom fx træstammer, kævler, sten, kloakdæksler og havebænke. Samtidig er bogen skrevet med et glimt i øjet og ikke specielt meget politisk korrekthed.

Konceptet hedder ’Svinetræning’ da det er træning i flok, det er hårdt, da man kan blive beskidt, men også glad som en lille gris.

Sjov og anderledes måde

Hovedpointerne er at det rent faktisk er muligt at lave effektiv træning på en sjov og anderledes måde i det fri, og at fysisk træning godt kan være hårdt og råt men samtidig en social aktivitet.

Der er i bogen 3 hovedafsnit, som baseret på god viden gennemgår, hvordan effektiv styrketræning, konditionstræning og balancetræning generelt udføres. Bogen er letlæselig med gode forklaringer og mange billeder, men det er ikke meningen at den skal læses fra ende til anden.

Bogen er mere et opslagsværk eller et katalog over træningsøvelser og ideer til sjov og effektiv træning. Endvidere er det beskrevet hvordan træning gennemføres i skov, strand, på marker og ikke mindst i byen.

Svinetræning er som sådan for alle, og der gives i bogen eksempler på hvordan både børn, unge og ældre kan træne. 

Nogle øvelser er temmelig basale og kendte, mens andre øvelser er mere kreative og med større underholdningsværdi. Eksempler på sidstnævnte er ”fluesmækkeren” eller ”half-pipe”.

Værdi for sejlere

For sejlere kan Svinetræning være relevant på forskellige måder. For det første da det er alsidig, ”all-round” træning med stort fokus på balance og koordination, -som netop kendetegner de krav sejlere udsættes for.

Endvidere kan bogen anvendes i sejlklubber til at få ideer til fx ungdoms eller børnetræningspas på dage hvor vinden ikke blæser, eller som grundtræning for både seniorer og juniorer hen over vinteren.

Den store fordel er at det ikke kræver remedier eller faciliteter, men dog kræves en del kreativitet for at få svinetræning til at fungere.

Bogen ”Svinetræning –Rå og effektiv udetræning for alle” er skrevet sammen med fysiolog Peter Løwenstein, og udgivet på forlaget Turbine.

www.facebook.com/svinetraening er der videoer med udvalgte øvelser, og mere kan også læses på www.svinetraening.dk - her kan bogen også købes.

Minbaad.dk anbefaler bogen til sejlere.

Børn kan også få glæde af mange tip om træning i det fri.

content-loader
content-loader
content-loader