Gå til hoved-indhold
Tom Bojland ses nærmest i billedet ved A-Cat EM i Frankrig.Kapsejlads
Tom Bojland ses nærmest i billedet ved A-Cat EM i Frankrig.

Peter Boldsen ødelægger mast med nosedive ved A-Cat EM

Det skete efter han gik fra 20 til 0 knob på et sekund. Bedste dansker er Tom Bøjland på 30. plads efter seks sejladser i Frankrig. Team New Zealand fra America's Cup dominerer.

Af Troels Lykke |

Årets EM for A-Cat-klassen sejles i Bordeaux, på d`Hourtin-søen der ligger adskilt af en kun tre km bred strimmel land fra Atlanterhavet.

Feltet er nu delt op i guld og sølvfeltet og efter fire indledende sejladser. To danske både med Steffen Bay og Tom Bojland kom i guldfeltet. Peter Boldsen og Frank Lavrsen sejler i sølvfeltet.

- Efter at kvalifikationen er overstået blev vi enige om, at nu var der fuld gas og vi ville tage flere chancer, hvilket betød at Peter Boldsen satsede i onsdagens sejladser, der mod sædvane blev sejlet i 15 til 18 knob. I en af sejladserne, mens han førte i B-feltet gik han fra fuldt foilende til nosedive på et sekund, og en der bliver klasket ned i vandet med 20 knob giver desværre op, fortæller Tom Bøjland til minbaad.dk.

Frank Lavrsen havde lidt udfordringer med sit vertikale trim på rorene, men klarede sig igennem uden skader i onsdagens to sejladser.

I guldfeltet lavede båden Steffen Bay og Tom Bojland placeringer midt i feltet uden de store skader.

Samlet set domineres stævnet af Team New Zealand med fem sejlere i top 10- Glenn Asby fører suverænt og rorsmand fra America's Cup, Dean Barker, er på femteplads.

Dansk placeringer

Tom Bøjland 30
Steffen Bay 33
Frank Lavrsen 61
Peter Boldsen 91

Resultater

content-loader
content-loader
content-loader