Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tom Bøjland i fin stil på Gardasøen.

A-Cat: C- og J boards mødtes på Gardasøen

To danskere Tom Bøjland og Peter Boldsen blev hhv. 17 og 18 ud af 62 A-Cats. Læs Tom Bøjlands rapport om de hotte foils, som alle taler om for tiden i sejlsport.

Af Troels Lykke |

Årets første større internationale A-cat stævne blev i den forløbne uge sejlet i Arco (Gardasøen). På trods af at der på samme tidspunkt blev sejlet fransk mesterskab med mere end 50 både, havde 62 både - herunder to danske fundet vej til Arco.

Sejladserne blev imødeset med en del spænding, idet det var første gang på Europæisk vand at de to designfilosofier omkring foils reelt skulle mødes -
altså C boards mod J boards.

J boards vandt

Og stillingen må siges at være uafgjort - idet den suverænt bedste sejler Micsha Heemskirk fra Holland der har flere VM titler i både A-cat og F18 vandt i en båd med J boards, men på de efterfølgende pladser var der to både med C boards - og det skal siges at det var under forhold der var i den øvre del af vindskalaen for A-cat (grænsen er 22 knob).

To danske A-cat piloter deltog - Peter Boldsen, Kaløvig og Tom Bøjland, Skovshoved.

For begge var det et yderst lærerigt stævne, første gang vi reelt sejlede et stort stævne i luft - fokus var selvfølgelig på at kunne banen rundt uden at ramle sammen med nogen andre, specielt ned af bakke hvor bådene nærmer sig hinanden på skærene kurser med 30 knob kan være en smule nervepirrende.

Resultatet blev henholdvis 17 og 18 til Tom og Peter, som er ganske tilfredsstillende, da erfaringen med A-catten er begrænset hos begge.

Samtidigt med fik vi ro i sjælen om at vores materiel er det rigtige op til EM der sejles om tre uger i Frankrig.

Bedste sejler stadig afgørende - ikke grej

Generelt var konklusionen mht. materiel at den bedste sejler stadig er alt afgørende - 4 vidt forskellige platform designs på top 5 hvilket er sundt for klassen og al panik om at alle skal have J boards for overhovedet at kunne være med i toppen er aflyst.

Eksempelvis er de seneste to stævner i Danmark vundet af Bo Erhardt med et ældre design med lige boards - han var simpelthen den bedste sejler de dage.

120 både sejler EM - herunder fire danske.

content-loader
content-loader
content-loader