Gå til hoved-indhold
Hilary Lister og Nashwa Al Kind på vej i mål i Oman, i deres Dragonfly 28. Foto: Oman SailsKapsejlads
Hilary Lister og Nashwa Al Kind på vej i mål i Oman, i deres Dragonfly 28. Foto: Oman Sails

Lammet kvinde slår rekord over Det Indiske Ocean i dansk Dragonfly 28

Engelske Hilary Lister er lammet fra halsen og ned, men tog alligevel turen over Det Indiske Ocean i en Dragonfly 28 – og satte rekord.

Af katrine bertelsen |

Den 19. marts 2014 gik Hilary Lister og gast Nashwa Al Kindi i mål i Oman, efter en tur tværs over Det Indiske Ocean. Det er første gang en lammet sejler og en arabisk kvinde krydser et ocean i en sejlbåd, hvilket i sig selv sætter en rekord.

Hilary Lister, der lider af en sygdom, der har lammet hende fra halsen og ned, kan nu lægge en ny rekord til hendes solosejlads rundt om Storbritannien i 2009.

Turen på 850 sømil startede i Mumbai, Indien, d. 11. marts og tog ni dage. Gennnemsnitshastigheden var bare 5-6 knob, og et 36-timers stop for at reparere et code zero-sejl forsinkede deres samlede sluttid.

De to kvinder sejlede en specielt tilpasset Dragonfly 28, der styres ved hjælp af Listers åndedræt. Ved indånding eller udånding i et ”sugerør” er det muligt at styre, trimme sejl og navigere.

Listers holdkammerat Nashwa Al Kindi fra Oman håber, at det, at blive den første arabiske kvinde til at sætte en ny sejladsrekord, forhåbentlig vil inspirere andre kvinder til at følge deres drømme. Al Kindi , der er sejlerinstruktør hos Oman Sail, begyndte først at sejle i 2011, men blev allerede i 2013 kåret som "Coach of the Year" i Oman Sails, Sailor of the Year Awards.

Dragonflyteamet hos Quorning Boats i Skærbæk har fulgt de to piger, og siger at de beundrer deres indsats.

Du kan læse mere på Oman Sails hjemmeside.

Hilary Lister kan styre båden ved hjælp af åndedrættet. Foto: Oman Sail

content-loader
content-loader
content-loader