Gå til hoved-indhold
Yassine Darkaoui sejlede i 77 timer i jollen, for at slå rekorden. Foto: FacebookKapsejlads
Yassine Darkaoui sejlede i 77 timer i jollen, for at slå rekorden. Foto: Facebook

Rekordsejler tilbragte 77 timer i laserjolle

For at slå en Guinessrekord i at opholde sig over 65 timer i en laserjolle, tilbragte Yassine Darkaoui hele 77 timer i jollen. Han slog både distance- og tidsrekorden.

Af katrine bertelsen |

Yassine Darkaoui er marokkaner, og udstationeret i Thailand. Han har brugt to år på at planlægge at slå rekorden, i at opholde sig længst tid og sejle den længste distance i laserjolle.

Han startede fra Ao Yon ved Phuket kl 12:20 den 28. maj, og sejlede til Ko Phi Phi og Ko Racha øerne. Han vendte tilbage til Phuket på forskellige tidspunkter, uden at røre land, for at proviantere mad og vand fra en båd i nærheden Ao Yon.

- Jeg havde ingen støttebåd , og jeg prøvede at undgå storme. Hver gang jeg så, at der var en storm på vej, måtte jeg ændre min rute, siger han.

Yassine Darkaoui vendte tilbage til Ao Yon kl. 5.20 lørdag d. 31. maj efter at have haft alvorlige smerter og blødninger på balderne, forårsaget af fugt, saltvand og regn, de sidste 10 mil siddende på knæene på grund af smerter.

Yassine Darkaoui fortæller, at den tidligere rekord for Asien var 50 nautiske mil, og han formåede at sejle 211 mil. Den nuværende verdensrekord er omkring 300 nautiske mil og blev sat af den mexicanske sømand og olympiske sejler Tania Calles. Han siger også, at han slog den nuværende rekord på 65 timer tilbragt i en Laserjolle – han tilbragte 77 timer i den lille båd. Rekordforsøget er ikke endnu officielt godkendt.

På trods af strabadserne, og at forsøget ikke er officielt godkendt, er Yassine Darkaoui tilfreds med resultatet.

content-loader
content-loader
content-loader