Gå til hoved-indhold
Contender-klassen lever fint. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dkKapsejlads
Contender-klassen lever fint. Foto: Søren Svarre, sejlfoto.dk

28 Contendere og 13 A-Cat er klar i Hellerup

Danmarks hurtigste en- og to-skrogede enmandsjoller med trapez, holder fælles klassemesterskab i weekenden.

Af Troels Lykke |

Contender er det største felt i Hellerup, med indtil videre 28 både på deltagerlisten, heraf 20 danske - får de ikke snart et officielt DM?, lyder det i en pressemeddelelse fra de to klasser.

Contender-klassen er inde i rivende udvikling og der komme flere og flere sejlere til, der har opdaget trapezens lyksaligheder.

Niveauet er ekstremt højt og blandt de startende vil være den forsvarende Danmarksmester og tidligere verdensmester Søren Dulong Andreasen, og også tidligere europamester Christoph Homeier fra Tyskland. Hertil en række andre sejlere der også har været i top ti til EMer og VMer.

Paasch er favorit

A-cat feltet er lidt mindre, 13 er tilmeldt indtil videre, men der går rygter om at flere prominente er på vej. Det danske felt er lille, men har de seneste år rykket sig kraftigt, så der er flere bejlere til titlen - favoritter blandt danskerne er dog nok Thomas Paasch og forsvarende mester Lars Schrøder.

Fra både Sverige og Tyskland kommer osse en række stærke sejlere og tidligere danske klassemestre Pontus Johnsson (Sverige) og Thilo Keller (Tyskland) vil gøre deres, for at få navnet på vandrepokalen igen.

Se mere på Hellerup Sejlklubs hjemmeside

content-loader
content-loader
content-loader