Gå til hoved-indhold
Søren Andreasen går her over mållinjen i sidste sejlads og slår akkurat tysk sejler og vinder EM i Contender.Kapsejlads
Søren Andreasen går her over mållinjen i sidste sejlads og slår akkurat tysk sejler og vinder EM i Contender.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Søren Andreasen fik EM-sejr i Contender efter matchrace

Nu er Hellerup-sejleren både verdensmester og europamester i Contender-klassen. - Sidste sejlads var ret nervepirrende, forklarer Søren Andreasen til minbaad.dk. Jesper Nielsen tog EM-bronze.

Af Troels Lykke |

Sidste år blev 42-årige Søren Andreasen verdensmester i Contender-klassen.

Nu er han også europamester efter sejr i Tyskland, hvor der blev sejlet i Østersøen i let vind, typisk i mellem 2 og 5 sekundmeter, hvor der ofte ikke skulle stås i trapez.

- Jeg ville gerne bevise, at det ikke var tilfældigt, at jeg vandt VM sidste år, derfor er jeg glad for EM-titlen jeg ikke har vundet før. Samtidig var EM ikke så stresset for mig, fordi jeg sidste år vandt VM, så det var gladere sejlads, hvor jeg vandt på stabile placeringer, siger Søren Andreasen.

Placeringerne var 3, 4, 18, 2, 1, 1 og 7 og det var nok til EM-guld blandt 95 Contendere.

Matchrace i sidste sejlads

Det var dog yderst tæt. For i sidste sejlads skulle Hellerup-sejleren slå den kun 68 kilo tunge sejmager, Max Billerbeck, der gik som en raket i den lette luft. Også i forhold til den tungere Søren Andreasen på 76 kilo.

- Max måtte ikke blive 1, 2 eller 3 i sidste sejlads og hvis han blev nummer 4 skulle jeg blive 5 og blev han nummer 5 skulle jeg blive nummer 6 osv., forklarer Søren Andreasen, der lagde en matchrace-strategi mod den tyske sejler.

Første gang Søren Andreasen mødte Max Billerbeck, slog han på ham og det fortsatte hele sejladsen igennem. Det lykkedes dog tyskeren at komme foran danskeren to gange.

- Men på sidste opkryds fik jeg ham ned i feltet og jeg slog ham akkurat på målstregen, så vi blev 7 og 8 i sejladsen. Jeg var fuldstændig overkogt og dehydreret og glemte at drikke undervejs, jeg havde bare fokus på at slå Max og vidste ikke hvad nummer vi blev, bare at jeg havde slået ham, forklarer Søren Andreasen til minbaad.dk.

De to både blev tæt fulgt af juryen hele vejen rundt, hvilket danskeren fandt noget anstrengende.

Vandt med tre år gammelt sejl

Søren Andreasen havde et nyt sejl med, men det blev ikke brugt.

- Jeg turde ikke tage et nyt sejl på, så jeg brugte det jeg vandt Kielerugen med i år og det som jeg vandt VM med. Det er tre år gammelt, forklarer sejleren, der er kendt på at være hurtig i blæsevejr, men nu har han altså også vundet EM i let vejr i sin Contenderjolle fra 2011.

De danske placeringer blev (ud af 95 contendere):

 1.  Søren Dulong Andreasen

 3.  Jesper Nielsen

 11. Jacob Kristensen

 26. Henning Wermuth

 45. Thomas Hernø

 47. Claus Litzinger

 62. Søren Winther Hansen

 65. Frank Hinsch

 83. Frank Stigborg

 86. Jon Møgelhøj

 94. Søren Svarre

En glad Søren Andreasen har vundet alt hvad han har sejlet i år.

Søren Andreasen blev ønsket tillykke af sin konkurrent Max, selvom han havde sejlet matchrace på ham hele vejen rundt i sidste sejlads.

content-loader
content-loader
content-loader