Gå til hoved-indhold
Med Lighthouse II er det blevet lettere at administrere waypoints, f.eks. kan en række waypoints markeres på skærmen og slettes. Foto: RaymarineUdstyr
Med Lighthouse II er det blevet lettere at administrere waypoints, f.eks. kan en række waypoints markeres på skærmen og slettes. Foto: Raymarine

Lækker opgradering fra Raymarine

Så er den her, den nye software-opgradering til Raymarines multifunktions plottere. Mange af de nye funktioner i Lighthouse II virker som app’s til smartphonen.

Af katrine bertelsen |

Den nye opdatering, Lighthouse II, til Raymarines multifunktions plottere fungere lang hen ad vejen som en app til en smartphone.

En af nyhederne er, at a6x-, a7x- og GS-Serien kan bruge pinch-to-zoom (som på tablets og smartphone), og derudover er der et helt nyt brugerinterface som letter betjeningen.

Også brug af waypoints og trackspor er blevet mere intuitivt, med mulighed for eksportere data til andre produkter. Bla. er der tilføjet en stribe nye waypointsymboler, der også er blevet større og tydeligere.

Det er også blevet lettere at administrere waypoints, f.eks. kan en række waypoints markeres på skærmen og slettes.

Hvor kortplotteren før skiftede til fod, når radarskalaen var under en sømil, kan der med det nye Lighthouse II software, nu skiftes mellem fod- og meterskala.

Også ankomsttid til det sidste waypoint i en rute er inkluderet, nyttigt hvis der er tidevand eller man skal nå en sluse.

Sejlere, der går på langfart, kan nu få opgraderet deres amerikanske søkort, de kan downloades gratis fra Raymarines website.

Læs flere detaljer om Lighthouse II på Raymarines webside.

De nye waypointsymboler er blevet tydeligere.

Der kan forstørres/formindskes som på en smartphone.

content-loader
content-loader
content-loader