Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bookmakerne tror på dem, og det samme gør mange sejlere.

VOR: Team Abu Dhabi - det arabiske håb

Penge kan stadig gøre en forskel i Volvo Ocean Race. Men det vigtigste er stadig hvordan pengene bruges. Og Ian Walker har en recept - sejlere der kan styre!, mener Lorenzen.

Af Morten Lorenzen, kommentator |

De har været igang længe, og de har midlerne til at nå hvad de vil. Og nu ser det ud til at de også får det hele til at passe. Team Abu Dhabi Ocean Racing kommer på podiet når Volvo Ocean Race kommer til Gøteborg til juni 2015.

Med en stålsat vilje og en meget stor pengepung, har Team Abu Dhabi i lang tid forberedt sig til dette race. De deltog i sidste omgang og gjorde det faktisk rigtig flot, men denne gang har de sat sig det klare mål at vinde Volvo Ocean Race !

Bookmakerne tror på dem, og det samme gør mange sejlere. De har et stærkt sammensejlet team, som kender hinanden og som ved præcist hvad der skal til for at klare sig godt i dette race.

Båden hedder igen Azzam, der betyder “determination” på engelsk, og “beslutsomhed” på dansk. Og det er nok her vi skal finde teamet´s dna. De har besluttet sig for at vinde, og har hele tiden vist at de ville tage et par runder på Volvo ruten før det blev realistisk. Nu er de dér.

Skipper Ian Walker er en yderst erfaren og kompetent sejler. Med to OL sølvmedaljer (470 og Star), to Americas Cup kampagner (UK og +39) og to tidligere Volvo Ocean Race (Green Dragon og Abu Dhabi) deltagelser, må man sige at Ian har rigelig erfaring i sejlerbag´en.

At han derudover er en rigtig hyggelig fætter med et dejligt golfsving, kan jeg kun skrive under på. Jeg har to gange måtte sande, at han evner at fokuserer ligeså godt på et golfflag på land som et startflag på vand ;-)

“Den største forskel på sidste VOR og denne gang er at vi kun må være 8 sejlere ombord. Sidst var vi 11. Det betyder at vores team skal være meget mere all around. Vi skal ha´ to mand der kan klare fordækket, men vi skal også være 5-6 mand der kan styre, så selv navigatøren kan ikke længere holde sig udenfor vagt-systemet. Det bliver en udfordring, og det team der har det mest all-around team, der kan holde kadancen oppe vinder” udtaler Ian, der har sammensat en yderst erfarent og kompetent hold, hvor fællesnævneren er at de fleste kan styre en båd præcist, i lang tid !

“One-Design bliver også fedt, og når man har sejlet VO-70´er er det lidt overraskende at VO-65´eren som vi skal sejle denne gang er så meget mere levende. På sidste VOR broachede vi een gang på hele turen rundt om jorden. Vi har oplevet mange broach (vælteture) allerede på VO-65´eren, så hun er sværere at styre, men også sjovere,” slutter Ian Walker, der forventer at man skal være fire mand på dæk når man sejler i medvind og tre på dæk når det er kryds.

Ian Walker har også optimeret sine forberedelser ved at tage en rutineret coach med, Neal McDonald som har tons af VOR og storbådserfaring. Man kan altid lære af de bedste, og med Neal med i forberedelserne og som analytisk kapacitet på stop-over´erne, er Team Abu Dhabi godt forankret.

Teamet:

Ian Walker - UK - 44 år - Skipper og rorsmand. To gange OL, AC og VOR !

Simon Fischer - UK - 39 år - Navigatør. Tre VOR kampagner, to AC. Dygtig rorsmand som også kan navigerer !

Justin Slattery - Irland - 40 år - Fire VOR kampagner. Fordækker og Rorsmand !

Adil Khalid - United Arab Emirates - 28 år - Trimmer og rorsmand. Meget populær lokal deltager.

Daryl Wilang - New Zealand - 33 år - Tre VOR kampagner. Pit og Bådsmand

Luke Parkinson  - Australien - 24 år - OL 49´er sejler og deltog i Red Bull Youth Americas Cup. Fordæk og rorsmand

Phil Harmer - Australien - 35 år - Tre VOR kampagner. Trimmer og rorsmand

Roberto Bermúdez de Castro - 44 år - Fem VOR kampagner, 2 AC. Trimmer og rorsmand

Placering:

Med den tilgang Ian Walker og hans bagland har til sejladsen er jeg overbevist om at de kommer langt op på præmielisten.

Hans analyse af sejladsen og hans fokus på at så mange som muligt skal kunne styre båden optimalt i lang tid, tror jeg er en vinder.

Om de vinder er et godt spørgsmål. Jeg tror det bliver tæt, og det hele bliver afgjort til allersidst.

Mit bud er dog, at Team Abu Dhabi Ocean Racing bliver Nr. 2 overalt - hvem jeg tror der bliver nr. 1 afslører jeg senere her på minbaad.dk ;-)

De bliver nummer to i jordomsejlingen, mener Lorenzen.

content-loader
content-loader
content-loader