Gå til hoved-indhold
Dansk Sejlunions bestyrelse med generalsekretær Mads Kolte-Olsen, lige før flere medlemmer er på valg, mens andre er på vej ud. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Dansk Sejlunions bestyrelse med generalsekretær Mads Kolte-Olsen. Jens Erik Hansen og Jens Bauengaard træder bl.a. ud. Foto: Troels Lykke

Debatkultur kritiseres under Dansk Sejlunions generalforsamling

Efter DS beretning er diskussioner røget i debatfora. Det gav utilfredshed i Horsens. - Men debat udskydes blot, siger DS-næstformand. Stor debat om Gråsten Sejlklubs eksklusion af medlem.

Af Troels Lykke, Horsens |

Der var synlig utilfredshed i krogene under Dansk Sejlunions generalforsamling i Horsens i dag.

Men nu ser det ud til at medlemmerne er med på ideen, nogle vi taler med er dog stadig kritiske overfor ideen, da udvalgene vil tage luften ud af debatten og samtidig kan alle ikke være med i tre udvalg. Men i hvert fald er klubberne nu kl 13.44 i udvalg og debattere.

Formand for Vallensbæk Sejlklub, Kenneth Bøggild siger i dag til minbaad.dk, under frokosten:

- Det er påfaldende at Dansk Sejlunion ændrer struktur og ikke meddeler os klubber det forinden, at vi ikke må debatterer den mundtlige beretning og årsberetning lige efter den er præsenteret her på generalforsamlingen, især når DS taler om transparens i beslutningerne, men når det er sagt, så synes jeg principielt, at det er en god idé, at man går i foraer og debatterer, men måske skulle man have gjort det fredag aften inden omkring visse af punkterne, fx om Gråsten-sagen, siger Bøggild.

Næstformand: Vi vil have mere debat i år

Næstformand i Dansk Sejlunion, nogle få timer endnu, Jens Erik Hansen forklarer om ændringen, hvor der er tre udvalg, der skal diskuteres, nemlig økonomi, årsberetning og Gråsten-sagen.

- Vi vil have klubberne ud i nogle rum og tage debatten, derfor suspenderes generalforsamlingen og derefter tager man debatten. Det er faktisk for at få flere til at debattere, sidste år var der kun 8-10 der tog ordet efter beretningen, det vil vi gerne have ændret, så vi får endnu mere debat, siger Jens Erik Hansen.

Christian Lerche fra Hellerup Sejlklub anbefaler ikke den nye form, som i år blev prøvet med fora-debat efter årsberetningen, sagde han under eventuelt.

- Vi skal ikke fortsætte med denne form fremover, men tage debatten lige efter årsberetningen.  Jeg vil anbefale, at man bruger den måske lidt kedelige, men kendte form, siger Christen Lerche, der også fortalte at Lars Hendriksen fra Hellerup Sejlklub netop har vundet EM i Drage. Det blev der klappet af.

Stor debat om Gråsten Sejlklubs medlem, der ikke blev smidt ud alligevel

I Horsens debatteres livligt. Især om Gråsten Sejlklubs vedtægtsændring, hvor en sejler blev udelukket af klubbens generalforsamling, men efterfølgende blev afvisningen afvist af Dansk Sejlunions Ordensudvalg.

Så appellerede Gråsten Sejlklub til DIF, der stadfæstede Dansk Sejlunion Ordensudvalgs beslutning. Og det har der været meget ballade over her i Horsens. Nu skal Dansk Sejlunion tage debatten med DIF om sagen, er det netop besluttet.

Forinden havde Gråsten Sejlklubs formand Lars Chresten Møller fået 85 procent af medlemmernes opbakning til at melde klubben ud af Dansk Sejlunion, men det er indtil videre stoppet, efter Gråsten Sejlklub, der nu har fået Dansk Sejlunion til at kæmpe for at sejlklubberne får mere selvbestemmelse, blandt andet.

Tilbage står at DIF lægger retningslinjerne for klubber i hele Danmark også for karate, badminton og tennisspillere, derfor er sagen ikke helt så enkel.

Dansk Sejlunions medlemskartotek sejler omkring bladet Sejler

Formand for Dansk Sejlunion, Hans Natorp er blevet genvalgt for en toårig periode. Han takkede og der blev klappet, han var eneste der stillede op til posten.

Henrik Pedersen fra Sejlklubben Lynæs og formand i Isefordkredsen, fortalte at kun halvdelen af medlemmerne af Dansk Sejlunion modtager bladet Sejler fra DS. Undertegnet er en af dem. Jeg får heller ikke bladet. Der er så mange fejl i DS medlemskartotek, og det erkender DS.

Hans Natorp fortalte til kritikken, at DS i Brøndby er ved at ansætte en studentermedarbejder til at løse det skandaløse og upræcise kartotek, som det i den grad er.

Tre valgt til bestyrelsen

Line Markert fra Hellerup Sejlklub, Mads Christensen fra KDY og Henrik Voldsgaard fra Aarhus Sejlklub er valgt ind i Dansk Sejlunions bestyrelse for de næste to år.

Christian Sparre Hangel fra Frederikssund Sejlklub blev ikke valgt ind, trods den absolut bedste salgstale. Til gengæld vandt han kampvalg og er blevet suppleant til bestyrelsen.

Gråsten Sejlklubs formand Lars Chresten Møller, stjal billedet på generalforsamlingen, efter klubben ekskluderede et medlem efter usømmelig medlemsadfærd, men det afviste Dansk Sejlunion og DIF.

Debatten er heftig i Horsens. Kun lidt over 40 klubber deltager på generalforsamlingen, ud af over 260 klubber. Hvorfor mangler der så mange klubber, spørger en debattør, Christian, der stiller op til bestyrelsen.

DS-formand Hans Natorp mener at Gråsten-sagen er ulykkelig.

content-loader
content-loader
content-loader