Gå til hoved-indhold
Andreas Granlund, Bent Mallemuk og rorsmand Per Jørgensen fik pokalen hjem til Koldibg igen. Foto Kolding SejlklubKapsejlads
Andreas Granlund, Bent Mallemuk og rorsmand Per Jørgensen fik pokalen hjem til Koldibg igen. Foto Kolding Sejlklub

Klubmesterpokalen retur til Kolding

Efter at have tabt klubmesterpokalen i 2013, kom den atter retur til Kolding. Per Jørgensen med Andreas Granlund og Bent ”Mallemuk” vandt Kolding Sejlklubs åbne klubmesterskab for Folkebåd 2014.

Af katrine bertelsen |

Stævnet, der er sæsonens sidste store chance for at møde sine sejlervenner på vandet, har tradition for at samle mellem 15 og 20 deltagere til en dyst på fart, held og evner på Kolding Fjord. Det skriver Bent "Mallemuk" Nielsen fra Dansk Folkebådsklub.

 I år var det lykkes at samle et virkeligt stærkt felt med nuværende og tidligere Danmarksmestre, Guldpokal-vindere, Kieler Woche-helte og mange andre med fine titler fra sejre i ind- og udland.

To tyske både GER 564 med Sønke Durst og GER 1101 med Siegfred Busse deltog, fint at opleve, til gengæld for de mange danske både, der kommer til Tyskland og starter.

Sidste sæson måtte vi i Kolding lide den tort, at pokalen fuldt fortjent blev vundet af Doyle sejlmager Johnny Jørgensen i DEN 972 ”Bango”. Men den gik ud af Kolding, det var ikke godt. Vi har pt. i Kolding den mindste ”Folkebådsflåde” i Danmark, men vi gør hvad vi kan for at holde os i god træning og kampform, når vi skal dyste mod klassens top fra ind & udland.

I fantastisk flot sejlvejr med vind mellem 4-8 m/sek begge dage, blev der afviklet i alt otte sejladser. Om lørdagen, hvor retningen var fortrinsvist vestlig, hvilket giver mulighed for de mest optimalt gode og lange baner, fik vi afviklet fem supersejladser af ca. 45 min. varighed. Det kan altså ikke blive ret meget bedre, hvis man er til spændende kapsejlads, hvor man skal slås for hver bådslænge hele banen rundt.

Efter lørdagens sejladser førte den nuværende danmarksmester Christian Thomsen med gasterne Kristian Hansen og Claus Nielsen i DEN 703 ”Stampe” komfortabelt efter en flot serie. Der var 6 og 11 p. ned til de nærmeste konkurrenter i DEN 666 & DEN 873.

Lørdag aften var der dejlig mad og god tid til hyggesnak og løgnehistorier fra sæsonens mange sejladser.

 I DEN 666 ”Pas Sais” der blev styret af Per Jørgensen med ejeren Andreas Granlund og Bent ”Mallemuk” som gaster, var kravet topplaceringer om søndagen. Per er utrolig positiv og optimistisk hele vejen og det giver altså en fin stemning ombord. Der blev troet på chancen.

 Nu er det jo nogen gange rart at komme fra baghjulet og gi’ den gas og det var lige hvad der skete. DEN 666 lagde skarpt ud med 2 prikker og var pludseligt førende båd. DEN 873 ”Cirkeline” med Søren Kæstel, Susanne Wisborg og Erik Andersen indkasserede 11point i søndagens første, og så blev det svært, selv om de sluttede med to 2. pladser.

8. og sidste sejlads blev DEN 703 og DEN 666 nummer 7 og 8, så kampen blev vundet med 1 point, og pokalen er retur i Kolding Sejlklub, men vi forventer at blive udfordret igen i 2015.

Se resultatlisten her.

content-loader
content-loader
content-loader