Gå til hoved-indhold
Arkivfoto af Cirkeline fra Folkebådenes DM i år i Lynæs. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Her ses vinderne Kæstel og co. i Kerteminde. Foto: Folkebaad.dk

Kæstel og besætning vinder Storebæltsmesterskab

Det blev Hellerup-sejleren Søren Kæstel med gasterne Erik Andersen og Alex Lindegaard i DEN 873 ”Cirkeline”, der vandt åbent Storebæltsmesterskab i Kerteminde.

Af katrine bertelsen |

I weekenden d. 16. – 17. august mødte 15 stk. Folkebåde hinanden til efterårssæsonens første ranglistestævne, åbent Storebæltsmesterskab for Folkebåde på bugten ud for Kerteminde. Det blev det bedst tænkelige sejlvejr, frisk vind krydret med et par byger om søndagen. 

Det fortæller Bent 'Mallemuk' Nielsen fra Kolding. Han fortæller videre.

Kerteminde er jo en slags Mekka for folkebåde, ikke alene blev glasfiber Folkebåden ”opfundet” her, men er også solgt og bygget på havnen i Kerteminde ind til for få år siden.

Flåden af Folkebåde er også stabilt stor og fyldt med talent, siden en gang i tresserne har det været i Kerteminde man skulle have udmålt sine evner inden for folkebådssejlads hvis man ellers turde.

Der blev sejlet syv tætte sejladser over weekenden i springende vestenvind, sejladserne blev dygtigt gennemført af Kerteminde Sejlklub med hjælp fra dommer Hans Friis fra Jægerspris Sejlklub.

Spisning og røverhistorier

Alle folkebådenes stævner kører efter et koncept, hvor der sejles i en given tidsramme og hvor der hygges, spises og fortælles røverhistorier i andre på forhånd givne rammer.

Således at en weekend er en fuld pakke, hvor der er taget hånd om det sejladsmæssige, den fulde forplejning og hvor der er sørget for at der er et sted at bo, som kan være plads til campingvogn, camper, telt, privat indkvartering eller en soveplads i klubhuset, omkring dette koncept er der stor opbakning fra de deltagende både.

Vinderne

Stævnet blev vundet af besætningen fra DEN 873 ”Cirkeline” med Søren Kæstel, Erik Andersen og Alex Lindegaard fra Hellerup sejlklub foran DEN 926 ”Geppeline” med Per Buch, Hans Schultz og Per Puck fra Kerteminde Sejlklub.

De slog begge de nykårede vice guldpokalvindere fra Kerteminde, DEN 850 ” Alpi”  med skipper Flemming Palm, Thomas Bastrup og Jacob Palm om bord.

Cirkeline og Geppeline fik dermed en hurtig revanche, den vindende båd fra de nyligt overståede Guldpokalsejladser DEN 841 ”Tibbe Tit” fra Sundby, havde ikke tid til at give revanche, så den må folkebådssejlerne have til gode.

Se resultatlisten her.

Fra venstre ses podievinderne: Team Buch, Team Kæstel og Team Palm.

content-loader
content-loader
content-loader