Gå til hoved-indhold
Man håber på vind i Kaløvig ved VM i Zoom 8. Foto: © Tristan  Stedman ­ fotounlimited.dkKapsejlads
Man håber på vind i Kaløvig ved VM i Zoom 8. Foto: © Tristan  Stedman ­ fotounlimited.dk

Kæmpe Zoom 8 VM sejles til på lørdag i Kaløvig

Det summer af liv i Kaløvig Bådelaug i disse dage. Sejlklubben er nemlig vært for Zoom 8 VM med 128 deltagere fra ni lande. Start i dag.

Af Troels Lykke |

De ni lande der sejler VM i Zoom 8 kommer fra Rumænien, Rusland, Østrig, Sverige, Norge, Finland, Estland, Danmark og Kirgisistan.

Der dystes i både pige- og drenge klasser, og på fredag findes vinderne, mens der lørdag holdes uofficielt VM i hold mix.

Danmark stiller med 51 både, heraf alene fjorten joller fra Kaløvig Bådelaug, der har en tidligere verdensmester i Zoom 8, nemlig Anna Munch, der vandt VM-guld i 2011 og 2012. Alligevel er det sejlklubbens første Zoom 8 VM, som de holder.

Assisterende stævneleder og ungdomsleder i Kaløvig, Michael Vogelius, ser frem til nogle gode dage for sejlerne, der typisk er vokset fra Optimistjollen og derfor er mellem 14 og 15 år.

- Det betyder meget for vores unge Zoom8-sejlere. De knytter relationer på tværs af landene. Det giver også et godt sammenhold i forældregruppen, også blandt de 40 hjælpere til stævnet, siger Michael Vogelius, der i marts blev kåret som årets ungdoms-leder i Danmark af Dansk Sejlunion og Tormfonden.

Stævnet startede med en flot åbningsceremoni i Tivoli Friheden, hvor sejlerne, anført af Den Jyske Pigegarde, gik optog gennem parken.

Der var taler fra byrådsmedlem Hans Skou, formanden for Kaløvig Bådelaugs Ungdom, Michael Vogelius, samt stævneleder Claus Olesen.

Kaløvig Bådelaug håber på lokal succes

- Hos pigerne er der medaljeforventninger til vores 14-årige sejler, Josephine Swiatecka, der sluttede med EM-sølv i april ved  Zoom 8 EM i Rumænien. Der er i det hele taget en gruppe på fem piger, der klarede sig godt fra vores klub. Og hos drengene i Kaløvig er det den jævnaldrende Nicolai Tiedeman fra Kaløvig Bådelaug, som der er store forventninger til, forklarer Michael Vogelius.

Zoom 8-VM kan følges på www.zoom8worlds2014.dk

Sejlere ses under træning i Kaløvig. I dag starter mesterskabet. 14 joller er alene fra Kaløvig. Foto: © Tristan  Stedman, www.fotounlimited.dk

content-loader
content-loader
content-loader