Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Foto: Tristan Stedman - fotounlimited.dk

Sebastian Norup fører VM i Zoom 8 efter onsdagens sejladser

Efter onsdagens sejladser var der dansker i front hos drengene ved Zoom 8 VM i Kaløvig.

Af Troels Lykke |

Igen onsdag lod vinden vente på sig. Lidt over middag kunne sejlerne dog begive sig på vandet og dagens tre planlagte sejladser tage sin begyndelse.

Modsat gårsdagens meget stille vindforhold, som gav letvægtssejlerne en lille fordel, havde andendagen en smule mere vind at byde på.

Et forholdsvist tæt skydække banede vejen for perioder med kraftigere vind, større tryk, og mere bølgegang. Det gav sejlerne mulighed for at tage banen bedre i brug i deres strategi, som i dag appellerede til evner af handlekraftig og selvstændig karakter.

Hård konkurrence hos både drenge og piger

Dagens sejlads var præget af hård konkurrence, så i begge lejre gjaldt det om at være med helt i front, når startskuddet lød og hænge på i feltet gennem banen til mål.

Andendagens første to sejladser forårsagede ikke de store omrokeringer i placeringen hos pigerne.

Svenske Elin Karjel formåede at bibeholde førstepladsen og ligeledes gjorde rumænske Ebru, som fortsat ligger nr. 2.

Finnerne Alexandra Dahlberg og Ronja Grönblom havde to gode sejladser og indtog således tredje- og fjerdepladsen.

Danske Josephine Swiatecka avancerede i dagens to sejladser og ligger nu på en fornuftig sjetteplads, mens Josefine Robl måtte se sig henvist til en 13. plads efter en knap så god fjerde sejlads.

Til gengæld formåede en anden dansk sejler, Michala Høegh Norsell at liste op ad resultatlisten og landede andendagen på en fin 10. plads. Alt i alt en fornuftig andendag set med danske øjne.

En tydelig tilfreds træner for de danske piger, Jesper Vogelius, havde da også ros og opmuntrende kommentarer til de unge Zoom8 piger, da de efter anden sejlads styrede mod trænerbåden til briefing og et hurtigt måltid.

Ved samme lejlighed lykkedes det at stjæle et kort interview fra Josephine Swiatecka, der netop var kommet i mål som nr. 3 efter anden sejlads, og for hende var strategien klar:

“Der er nogle rigtig gode med, så det gælder om at være med fra start,” fortæller Josephine og fortsætter:

“Man kan selvfølgelig være heldig at komme ud på en god fløj, men fordi det er så stærkt et felt, bliver man nødt til hele tiden at være på dupperne og sørge for at holde øje med, hvad der sker,” fortæller hun til lyden af et blafrende sejl, der vidner om, at vinden stadig står til sejlernes tjeneste.

Dansk føring hos drengene

Hos drengene rokerede andendagens sejlads anderledes rundt på placeringerne, og selv om Sebastian Norup formåede at holde fast i førstepladsen, havde de danske sejlere generelt en noget dårligere start på andendagen end ved gårsdagens første tre sejladser.

Julius Damsgaard endte som nr. 16 i fjerde sejlads og rykkede dermed ned på en – dog stadig fornuftig – samlet 7. plads.

Dagens tredjeplads tilfaldt endnu en dansk sejler, nemlig Oscar Petersen, som har vist sejlads af exceptionel karakter ved Zoom8 VM. Om Oscar fortæller træner for de danske drenge, Bo Jarvig, følgende:

“Her er en deltager, man bør holde øje med. Han er om nogen jokeren ved dette stævne, og fortsætter han med at sejle som nu, bliver han yderst interessant at følge,” slutter Jarvig. Det håber vi, han gør.

Vinden der forsvandt

Midt i drengenes anden sejlads døde vinden, som ellers havde stået førstedelen af dagens sejlads bi, og konsekvensen heraf blev til sidst en afblæsning af sejladsen til drengenes store ærgrelse.

Pigerne måtte ligeledes vente i håbet om et gensyn med vinden, så deres tredje og sidste sejlads kunne skydes i gang, men vinden udeblev, hvilket, til alles store skuffelse, resulterede i en endelig afblæsning af samtlige  af andendagens resterende sejladser.

Status på andendagen, som ellers startede en del bedre end den første, bliver dermed som følger: pigerne har gennemført fem ud af seks sejladser, mens drengene har gennemført blot fire ud af de seks planlagte sejladser for dag 1 og 2.

Drengene vil således gå på vandet tidligt i morgen i håb om at kunne fuldføre henholdsvis 5. – 7. sejlads og pigerne 6. – 8. sejlads.

Følg Zoom8 World Championship 2014 og se resultaterne på www.zoom8worlds2014.dk

content-loader
content-loader
content-loader